Якщо у будинку чи квартирі, де отримують субсидію на оплату комунальних послуг, збільшилась кількість зареєстрованих осіб, а власник помешкання впродовж місяця не повідомив органи соцзахисту самостійно, в такому випадку нарахування субсидій буде призупинено, аби зробити перерахунок  розміру компенсації держави на оплату комунальних послуг. Це означає, що зі збільшенням кількості людей у квартирі (будинку) розмір субсидії може бути збільшений або зменшений, адже у відповідності до формули розрахунку субсидій, розмір компенсації залежить від сукупного доходу сім'ї. Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук написав Міністр соціальної політики Андрій Рева.

"У декотрих засобах масової інформації знову не коректно подані факти. На цей раз стосовно того, що в разі збільшення кількості зареєстрованих осіб скасують субсидію. Наголошую: її  не скасують, а перерахують.

Суттєвих змін в системі житлових субсидій не відбулося. Норма, відповідно до якої громадяни зобов’язані інформувати органи соціального захисту населення про зміни у складі сім’ї, діє в Україні з лютого 2015 року. Постановою №635 від 14 вересня 2016 року Кабінет Міністрів України лише конкретизував право управлінь соцзахисту призупинити нарахування субсидій у разі виявлення порушення діючого українського законодавства.

Відтак, якщо громадяни протягом місяця самостійно не повідомили про збільшення кількості зареєстрованих у житловому приміщенні людей, органи соціального захисту населення у разі виявлення такого порушення мають право призупинити, а не скасувати, нарахування допомоги на сплату житлово-комунальних послуг.

Після уточнення інформації перераховується розмір житлової субсидії. У разі збільшення кількості зареєстрованих осіб, в залежності від соціального статусу та доходів людини, що прописалася, субсидія на сім’ю може бути збільшена або зменшена. Позаяк, відповідно до формули розрахунку субсидії, розмір допомоги залежить від сукупного доходу сім'ї: чим більша кількість членів сім'ї та її сукупний дохід, тим меншою є компенсація держави за комунальні послуги" - написав А. Рева.



Переглядів: 2780
Поширень: 0