8 мобільних груп щоденно курсують містом для попередження паління опалого листя та органічних відходів після збору урожаю. За два тижні моніторингу на порушників вже складено 26 протоколів. Нещодавно з Муніципальною поліцією з’явився ще один канал зв’язку - через додаток Viber (Вайбер). Отож, якщо ви стали свідком незаконного паління вогнища, або інших порушень Правил благоустрою міста, про них можна повідомити за тел. +38(050)-747-65-63 , або надіслати фотографію і коментарі через Viber.

Штраф у розмірі від 340 грн до 1360 грн може накладатися на порушників Правил благоустрою міста. До їх переліку входить і паління листя та органічних залишків. Адже не секрет, що їх згорання призводить утворення їдкого диму з великим вмістом токсичних речовин. Вже кілька років поспіль у Вінниці проводиться активна робота з мешканцями приватного сектору щодо шкідливості спалювання гілля та опалого листя. Щовечора території з приватною забудовою об’їжджають мобільні групи. До їх складу входять, працівники держпромспоживнагляду, державної екологічної інспекції, працівники виконавчих органів міської ради, працівники Асоціації органів самоорганізації населення та Муніципальної поліції. Тобто, кожна група має людей, які уповноважені складати як відповідні приписи, так і протоколи про адміністративні порушення по яких адмінкомісія виносить постанови про штраф.

Окрім щоденного патрулювання, мобільні групи виїжджають і на сигнали мешканців про паління вогнищ у їх районі, які надходять до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта». Це значно покращує мобільність та оперативність груп, оскільки диспетчери у будь-який час доби передають інформацію про місце, де горить багаття. Нещодавно Муніципальна поліція почала працювати і через Viber. «Враховуючи, те що на сьогодні багато мешканців міста використовують смартфони, на яких встановлений додаток Viber, Муніципальна поліція запроваджує використання зазначеної програми для оперативного реагування на виявлені порушення благоустрою міста, - каже керівник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. - Якщо вінничани стали свідком порушень вимог Правил благоустрою території Вінниці, вони можуть зателефонувати за номером +38(050)-747-65-63 , або надіслати фотографію з коментарем».



Переглядів: 3016
Поширень: 0