У Вінниці зменшується кількість дітей, позбавлених батьківського піклування – так званих соціальних сиріт, які мають біологічних батьків чи хоча б одного з них. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету.

У нашому місті діє «Програма соціального захисту сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування». Серед її пріоритетів – запобігання дитячій бездоглядності та попередження раннього соціального сирітства. Станом на сьогодні на обліку у службі перебуває 283 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. Останні кілька років спостерігається зменшення кількості дітей даної категорії. На початку 2012 року їх було 345, станом на 1 жовтня цього року – 283.

«Якщо на кількість дітей-сиріт ніхто з нас не може вплинути, то кількість хлопчиків та дівчаток, позбавлених батьківського піклування, так званих соціальних сиріт, стабільно зменшується. Їхні батьки позбавлені батьківських прав рішенням суду, знаходяться у місцях позбавлення волі, або ж мають медичні показники, відповідно до яких вони не в змозі виконувати свої обов’язки. У зв’язку з цим їхні діти набувають статусу позбавлених батьківського піклування. Так, у 2012 році на обліку у службі у справах дітей міської ради перебувало 277 дітей, позбавлених батьківського піклування, а станом на 6 жовтня – 208 дітей даної категорії», – каже начальник служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська.

Значне місце у проведенні роботи з питань соціального захисту дітей приділяється влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання: усиновлення, передача під опіку та піклування, влаштування до прийомних сімей, будинків сімейного типу. Наразі у місті функціонує 19 прийомних сімей, в яких виховується 21 дитина та 3 із числа дітей-сиріт.



Переглядів: 2579
Поширень: 0