В понеділок, 10 жовтня, у Вінниці стартував опалювальний сезон. Першочергово тепло почали подавати у дитячі садки, школи та в лікарні. З вівторка – у багатоквартирні будинки. На сьогоднішній день системи опалення включено у 65% багатоповерхівок та у більшості закладах соціальної сфери.

З 1261 будинка, які опалюються від централізованої мережі, теплоносій подано вже до 820. Найшвидше тепло з’явилось у тих будинках, де в минулі роки в рамках швейцарського проекту по модернізації систем теплопостачання, було замінено мережі, як внутрішньобудинкові, так і зовнішні. Це мікрорайон Тяжилів і вулиці Максима Шимка (колишня К.Маркса) та Антонова (колишній пров.К.Маркса).

Робота по включенню опалення в будинках триває. Спеціалісти теплопостачальних організацій разом із представниками ЖЕКів працюють практично без перерв, щоб якомога швидше подати тепло до будинків.

«В цілому процес запуску опалення в будинках досить складний. Кожна багатоповерхівка має свої особливості внутрішньої мережі. Інколи ми зустрічаємо розбалансовані системи, які утворюються, коли хтось із сусідів самостійно робить якісь зміни у мережі на території свого житла, і це часто негативно впливає на роботу опалення всього будинку. Також, через застарілі мережі, трапляються пориви трубопроводів. Враховуючи можливі ускладнення, нормативами, затвердженими Кабінетом Міністрів, встановлено, що теплопостачання має бути налагоджено за два тижні. Ми за перші два дні подали тепло до 65% будинків. Тому прогнозуємо, що у нас цей термін буде скорочено чи не вдвічі. Далі усі служби будуть усувати локальні проблеми, які з’являтимуться по окремих будинках», - розповів директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

У вінницьких дитячих садках в усіх включено тепло окрім одного (ДНЗ №25), де стався порив на мережі. Ремонтники наразі лагодять стистему. Також тепло є в усіх школах міста. У переважній більшості лікарень теж вже працює опалення. Залишились три медичні заклади, де опалення буде увімкнено до понеділка.



Переглядів: 2850
Поширень: 0