16 жовтня на на Європейській площі відбувся інтерактивний захід профорієнтаційного характеру «Місто професій», де представники різних організацій надали можливість дітлахам спробувати себе в ролі фахівців різних спеціальностей. Щорічно активну участь у фестивалі приймає ГУ ДСНС України у Вінницікій області, оскільки програма заходу спланована таким чином, щоб привернути увагу молоді не лише до читання, творчого розвитку, а й навчити приділяти увагу власному здоров’ю та безпеці життя.

Вінницькі рятувальники розмістили на майданчику макети вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, які періодично виявляють та знешкоджують на території області, та наголосили, що крім дзвінка до Служби порятунку, жодних самостійних дій з невідомим предметом чинити не варто. Тож діти дізналися, як поводитися у випадку виявлення таких знахідок, аби не завдати шкоди собі та оточуючим. Присутня малеча примірювала захисний одяг та спорядження вогнеборця, піротехніка, а також водолаза.

В центрі міста вінницькі дітки шукали "вибухівку" та приміряли спорядження пожежників та водолазів

На спеціально обладнаному майданчику найсміливіші виявили бажання відшукати ,,вибухонебезпечні предмети''.

В центрі міста вінницькі дітки шукали "вибухівку" та приміряли спорядження пожежників та водолазів

Неабиякі позитивні емоції викликав у найменших відвідувачів «Міста професій» пошуково-рятувальний пес Берімор.

В центрі міста вінницькі дітки шукали "вибухівку" та приміряли спорядження пожежників та водолазів

Дитячій фантазії та винахідливості не було меж. Багато хто з тих, хто досі вагався у виборі майбутньої професії, після заходу точно визначився, що буде рятувальником. Одним із мотивуючих факторів активності дітлахів було те, що за свою роботу вони отримували дитячі гроші, які у підсумку можна було обміняти на солодощі. Проведений захід подарував дітям та їх батькам безліч позитивних емоцій, а найголовніше те, що малеча спробувала себе у ролі рятувальника та вкотре нагадала для себе ази безпечної життєдіяльності.



Переглядів: 3150
Поширень: 0