Органи Державного пожежного нагляду Замостянського району Вінниці перевірили протипожежний стан об'єктів, де розташовані виборчі дільниці територіального виборчого округу № 12 з виборів до Верховної, обласної та місцевих рад.
    Під час обстежень було виявлено, що не всі керівники об'єктів приділили належну увагу виконанню протипожежних заходів згідно з приписами Держпожнагляду. Так, не відповідає вимогам другий поверх приміщення спортивного клубу "Олімпцієць", ВКП "Городок" по провулку К. Маркса (відсутній другий евакуааційний вихід, приміщення не забезпечене первинними засобами пожежогасіння, відсутній телефонний зв'язок).
    ЖЕК №8, "запросив" виборчу дільницю у своє підвальне приміщення - без телефону та евакуаційного виходу... За невиконання приписів Держпожнагляду до адмінвідповідальності притягнено 16 посадових осіб, призупинено експлуатацію чотирьох приміщень та 33 дільниць з несправною електромережою.
    Для забезпечення пожежної безпеки виборчих дільниць потрібно виконувати усі заходи, передбачувані спецінструкцією. А на дільницях обов'язково повинні бути призначені відповідальні за протипожежний стан, які проводитимуть інструктажі з пожежної безпеки з усіма членами комісій про їх обов'язки та дій під час пожежі. При виникненні пожеж обов'язково треба організувати евакуацію людей, документів і майна, гасити пожежу вогнегасниками та повідомити до оперативно-рятувальної служби "01".

    Державний пожежний нагляд Замостянського району міста Вінниці


Переглядів: 2738
Поширень: 0