Батьки постійно тривожаться за корисне часопроведення своїх дітей. Звісно, не хочеться, щоб юні вінничани весь вільний час просиджували в інтернеті чи за переглядами серіалів. Якщо ви не знаєте чим зайняти дитину, щоб їй було корисно і цікаво, тоді ця стаття стане помічною, адже у Вінниці наразі функціонує більше 600 гуртків.

Найпопулярнішими гуртками у всі часи були: танці, музика, малювання, плавання, футбол. Сьогодні спектр позашкільних занять у нашому місті просто вражає, тому дітлахи та батьки можуть обрати більш альтернативні варіанти.

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва, що знаходиться по вул. Хмельницьке шосе, 22, існує більше 250 варіантів позашкільного часопроведення. Більшість занять є безкоштовними, але деякі можуть обходитись батькам у 150-200 гривень/місяць. Щороку тут відкриваються нові відділи та напрямки для дітей різного віку. Відтак, нещодавно організували гурток тістопластики, лялькову майстерню, практичні навчання з макіяжу та оформлення зачісок, гурток дитячої мультиплікації, хіп-хопу та інші. З захопленням учні відвідують заняття з гончарства, астрономії, авіамоделювання, театральну студію, гурток з шиття іграшок та комп’ютерні курси. В залежності від особистих вподобань, характеру та захоплень дітей, кожен зможе обрати заняття до душі.

Цікавий клуб під назвою «Політ» є одним з відділів палацу дітей та юнацтва.  Дітям від 7 до 16 років тут пропонують навчитися власноруч моделювати не лише планери та копії літаків, а й справжніх повітряних зміїв. Для непосидючих та допитливих такий гурток стане гарним майданчиком для самоорганізації.

клуб під назвою «Політ»

Також просто в захваті від занять учні театральної студії «Мельпомена», адже тут навчають не лише виразно говорити, а й навіть кривлятись відповідно до сценічних образів. Любителям сучасних технологій має сподобатись відділ фото та відеомистецтва, де досвідчені викладачі допоможуть сформувати естетичні смаки та навчать працювати з новітніми методами цифрової обробки.

театральна студія «Мельпомена»

На базі міської ДЮСШ №2 є декілька дуже цікавих гуртків. Розвинути здорове тіло й дух допоможуть заняття з веслування. Вони проводяться на березі Південного Бугу за адресою Бузький узвіз, 33. Термін навчання може варіюватись від 1 до 16 років, в залежності від вправності та бажання продовжувати займатись веслувальним спортом. До речі, запис у ДЮСШ є безкоштовним. Також тут можна спробувати себе у спортивному орієнтуванні, але заняття з цього виду спорту відбуваються по вул. 600-річчя, 6 або на СК «Колос».

веслувальний спорт на базі МДЮСШ №2

Для активно налаштованих юних вінничан можемо порекомендувати вступити у скаутську організацію «Пласт», яка заснована в Україні ще 100 років тому. Спілкування з однолітками, постійні подорожі, ночівлі у наметах,  виховання патріотичного духу та дослідження навколишнього середовища – це основні заняття пластунів. Записатись до лав скаутів можна за адресою вул. Гоголя, 21 у Вінниці.

Скаутська організація «Пласт»

Також, чи не у кожній школі є до десятка гуртків, які розроблені спеціально під профіль навчального закладу. Наприклад, у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 35 діють позаурочні заняття з правил дорожнього руху, знання законодавства, українознавства, технічного моделювання та англійської мови. Тому рекомендуємо батькам і учням поцікавитись наявністю таких гуртків саме у вашому навчальному закладі.

Гурток тістопластики

У Вінниці є ще багато приватних шкіл, які проводять заняття для учнів середнього і старшого шкільного віку по вивченню іноземних мов, формуванню лідерських якостей, створенню бізнес-проектів. Визначитися зі справжнім захопленням та розкрити вміння школяра допоможе час. Бажаємо знайти хобі, яке переросте у гарний життєвий досвід, або й навіть професію. 



Переглядів: 10999
Поширень: 0