Сьогодні татуюванням, мабуть, нікого не здивуєш. Малюнки на тіло люди почали наносити ще в епоху Льодовикового періоду. Традиція татуювання – це не лише метод прикрасити себе, а й особливий ритуал, оскільки кожен образ чи напис відповідає внутрішньому стану людини. Ми вирішили розповісти про ставлення жителів нашого міста до мистецтва тату і, зокрема, про декількох майстрів з Вінниці.

Вікторія Бодапростова вважає, що якісне татуювання з особливим змістом – це ефектно, але собі побоюється робити, оскільки малюнок залишиться назавжди:

- До татуювання відношусь абсолютно нормально, в багатьох моїх друзів воно є. Інколи собі хочеться щось таке маленьке і ледь помітне для інших.

Вінничанин Андрій Воробей замислився над відповіддю, тому що не вважає усі татуювання доцільними.

- Дивлячись який малюнок, де і, звісно, в кого. Насправді відлякують якісь громіздкі зображення на руках в тендітних дівчат.

Олена Проскуровська розповіла, що має татуювання на спині. На початку сеансу боялась, що не витримає болю, і в результаті залишиться якась незрозуміла крапка чи риска замість запланованого кольорового зображення.

Олена Проскуровська

- Чесно? Дуже боляче, особливо на хребті. Але у всіх больовий поріг різний. І коли дуже мрієш про тату, то потерпіти цих пару годин можна, тому я не жалкую.

У Вінниці татуювальника знайти не складно, але майстра варто обирати не лише за відгуками клієнтів. Кожен з них працює у різних напрямках: ретро, реалізм, графіка, кіберпанк, ньюскул. Від виду татуювання залежить час нанесення, відчуття болю та термін загоєння. Часто майстри обирають собі псевдоніми, щоб бути більш впізнаваними.

Нам порадили звернути увагу на Андрія. Він не лише набиває татуювання, а також ділиться своїм досвідом з підписниками у Youtube. На відео можна безпосередньо побачити як створюється контур, якими пігментами користується майстер, як можна перекрити неякісне татуювання, як робити мінімальні деталі на малюнку. Андрій виконує практично всі види татуювань, тому серед його робіт можна побачити полінезію, графіку, олдскул, реалізм.

Андрій

Ще один вінницький татуювальник Микола Гончарук влітку став учасником фестивалю татуювань в Одесі, де його внесли у Національний Реєстр Рекордів України, як учасника найбільшого заходу людей з татуюваннями. Наразі він працює у сфері художнього тату, а також виконує кольорові та чорно-білі роботи будь-якої складності, і реставрацію неякісних татуювань чи перекриття шрамів і рубців.

Микола Гончарук

Якщо ви думаєте, що майстрами тату бувають лише брутальні чоловіки, то цей стереотип розвіє Катерина Орлова. В руках тендітної дівчини тату-машинка – це звичний предмет, яким вона прикрашає любителів графіки, олдскулу й реалізму. Катя розробляє власні ескізи, і спеціалізується на тонких роботах. До речі, одне зі своїх татуювань вона зробила власноруч, перевіряючи якість роботи машинки.

Катерина Орлова

Разом з Катею працює Андрій Сейн, але він більше любить створювати реалістичні татуювання. Зізнається, що над ними потрібно довго працювати, оскільки зробити якісний та живий чорно-білий малюнок досить складно. Він також розробляє власні ескізи татуювань, а ще малює картини і портрети.

Андрій Сейн

Орнаментальні, геометричні та сакральні малюнки любить створювати вінницький майстер Сергій Пахолюк. Він зазначає, що рекомендує клієнтам робити татуювання за власним ескізом, оскільки в цьому мистецтві важливе вираження індивідуальності. Також Сергій проводить попередні консультації з людьми, які не знають який саме малюнок обрати та наголошує, що вибір місця і зображення на тілі завжди має бути осмисленим.

Сергій Пахолюк

Такими неординарними і талановитими є деякі вінницькі майстри тату. Робити чи не робити малюнок на тілі – це вибір кожного! Все ж, варто зауважити, що смаки з часом змінюються, тому дійсно важливо підходити до цього питання свідомо.



Переглядів: 6893
Поширень: 0