Посольство США в Україні надасть 13 грантів українським бібліотекам для відкриття в них безкоштовних громадських Інтернет-центрів за програмою "Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)".
    Як повідомляє прес-служба посольства США в Україні, метою даної програми є підтримка ідеї доступу громадян України до інформації.
    З 2001 року уряд США виділив більше 1,5 мільйона доларів для поліпшення доступу громадян України до інформації шляхом відкриття безкоштовних Інтернет-центрів у громадських бібліотеках.
    Відповідно до програми підтримки, бібліотеки одержать близько 15 тисяч доларів на комп'ютерне встаткування, програмне забезпечення, підключення до Інтернету на два роки та навчання користувачів. В цілому, кількість Інтернет-центрів, відкритих за цією програмою, досягне 105.
    Переможцями конкурсу, у результаті якого будуть надані гранти, стали районні бібліотеки у Вінницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Сумській, Полтавській та Донецькій областях, а також у Керчі, Луганську, у Львові, Черкасах і Мелітополі.

Ольга Савінська


Переглядів: 2209
Поширень: 0