Російська сторона поки не відгукнулася на пропозицію України провести аудит українських м'ясних підприємств. Про це повідомив голова державного ветеринарного департаменту України Іван Бисюк.
    За словами Бисюка, тиждень назад Ветеринарна служба України направила російській стороні лист "на прохання м'ясних і молочних підприємств", у якому говорилося, що підприємства "готові прийняти російських інспекторів".
    Однак, відзначив Бисюк, на сьогодні відповіді від російської сторони не надходило.
    Нагадаємо, раніше Бисюк заявляв, що російські аудитори можуть почати перевірки українських м'ясних підприємств найближчим часом. "Ми знову їх запросили. На перший час ми домовлялися, що повинно бути проінспектовано 6-10 мясопереробних підприємств", - відзначив голова Ветдепартаменту. Про перелік підприємств, що можуть відвідати російські фахівці, Бисюк сказав, що "ми пропонуємо російській стороні підприємства, а вони самі вибирають, на які вони хочуть поїхати, а на які - ні".

    Нагадуємо, що Росія ввела заборону на імпорт тваринницької продукції, у тому числі молочної, з України з 20 січня 2006 року.
    На початку цього року почалися перевірки молочних підприємств України. За підсумками перевірок було прийняте рішення про видачу дозволів на експорт продукції в РФ 6 українським підприємствам.

Ольга Савінська


Переглядів: 2347
Поширень: 0