Саме з прибирання міста вирішив почати весну новообраний міський голова Володимир Гройсман. За його ініціативи в місті з 1 березня по 1 квітня триматиме місячник з прибирання міської території.
    Першими в поле зору міського голови потрапив міський парк культури та відпочинку, де у суботу пройшов рейд управління міського господарства та зони приватного сектору.
    За інформацією начальника управління комунального господарства Леоніда Кудінського близько 140 чоловік прибирали парк та здійснювали обрізку дерев. Що цікаво, оплатили прибирання самі комунальні підприємства та ЖЕКи міста.
   Стали традиційними об’їзди вулиць міським головою з метою визначення тих місць, де потребують капітального ремонту дороги та комунікаційні системи, де є стихійні сміттєзвалища або ж регулярно існують проблеми з вивозом побутового сміття.
    У понеділок, 10 квітня, на черговому об’їзді міста міським головою з журналістами Володимир Гройсман перевірив як виконуються його доручення начальникам ЖЕКів та комунальних господарств щодо наведення порядку в місті напередодні свят . Тому на щотижневій нараді у вівторок декільком начальникам ЖЕКів дісталось на горіхи.
    Загалом до Великодня управління міського господарства планує причепурити усе місто.
«Місто має бути чистим за будь-якої погоди, - вважає Володимир Гройсман, - а щоб довести його до ладу, ми готові докласти максимум зусиль. Той начальник, який розуміє, що не справиться з поставленою задачею може покласти заяву мені на стіл, я її підпишу. Це ж стосується і начальників ЖЕКів, - заявив міський голова».
    За один день, звичайно прибрати місто не вдасться, та й зрозуміло, що це кропітка щоденна робота. До речі, над вирішенням даної проблеми працюють в усіх містах України без винятку, а у Львові навіть проводять конкурс на найкращого двірника і за результатами роботи переможець відпочиватиме у Єгипті. Чого не зробиш заради чистоти!
    Навести лад у зонах відпочинку городян міське господарство планує протягом року і на це в міському бюджеті передбачено кошти на благоустрій Центрального парку ім. Горького , на парк Дружби народів і на П’ятничанський парк.
    Важко просувається робота по впорядкуванню приватного сектору. Районні в місті ради не можуть або ж вперто не бажають організувати збір коштів за вивіз сміття, та сподіваємось, що цю проблему вирішать найближчим часом.
    Я сподіваюсь, що новообраному міському голові вдасться сформувати дієву команду господарників  та управлінців, що приберуть, озеленять та впорядкують місто. Роботи дуже багато, адже плани сміливі: 100 дитячих майданчиків щороку, відремонтовані дороги, нові комунікаційні мережі, фасади центральних вулиць та історичного центру і багато інших проблем, які щодня дають про себе знати.
    Але я точно знаю – немає нереальних планів, є нереальні строки. Тож за кілька років, якщо працюватимемо разом, ми зможемо з гордістю водити вулицями міста наших гостей.

Л.Лесик


Переглядів: 2291
Поширень: 0