Цієї зими для посипання дворів міста сумішшю з піску та солі у вінницькі ЖЕКи почали використовувати нові механічні розподілювачі. Вони дозволили полегшили роботу двірникам, пришвидшити обробку проходів протиожеледними засобами, зробити процес більш якісним та економним в плані використання суміші.

Для посипання взимку прибудинкових територій протиожедною сумішшю було закуплено 1200 тон відсіву та 120 тон солі. А для підвищення якості обробки проходів, оптимізації використання протиожеледних засобів та полегшення навантаження на двірників, було придбано спеціальні 15 механічних пристроїв.

Їх закупили ЖЕКи власним коштом. І якщо пристрої виправдають сподівання, то їх придбають у більшій кількості.

«Механічний розподілювач простий в експлуатації, повністю автономний і не вимагає енергоресурсів – електрики або бензину. Пристрій дозволяє рівномірно розподілити протиожеледний матеріал по поверхні. Механізм має можливість регулювати витрату матеріалів в залежності від погодних умов, що робить його економним. Радіус його дії – один метр», – каже в.о. директора департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Загалом щодня прибудинкові території міста прибирають 625 двірників, а в період снігопадів проїзди у дворах розчищає ще й 27 одиниць техніки



Переглядів: 3447
Поширень: 0