У першому півріччі 2006 року прямі іноземні інвестиції в економіку Вінницької області збільшилися на 4,3% порівняно з аналогічним періодом 2005 року - до 82,1 млн. дол.

Про це повідомили в Головному управлінні статистики Вінницької області.

Згідно з повідомленням, в першому півріччі п.р. з країн СНД надійшло майже 10 млн. дол., з інших країн світу - 72,1 млн. дол. інвестицій. З них за рахунок грошових внесків - 2,7 млн. дол., внесків у вигляді рухомого і нерухомого майна - 0,7 млн. дол.

Включаючи позиковий капітал, отриманий від прямих інвесторів-нерезидентів в сумі 27,4 млн. дол., обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Вінницької області на 1 липня п.р. становив 109,5 млн. дол. В цілому в січні-червні п.р. прямі іноземні інвестиції надійшли з 36 країн світу.

Найбільшу суму кредитів надали прямі інвестори з Австрії - 77,9% від загального обсягу. Їхні інтереси розповсюджувалися на підприємства харчової промисловості і переробку сільськогосподарських продуктів. Ця галузь в області є найпривабливішою для інвестицій - обсяги в сукупному капіталі інвесторів становлять 28,9 млн. дол.

Крім того зацікавленість інвесторів викликають хімічна і нафтохімічна промисловість, куди вкладено 19,9 млн. дол., оптова і роздрібна торгівля - 17,4 млн. дол., сільське господарство, полювання і лісове господарство - 10,9 млн. дол.

За даними Головного управління статистики Вінницької області, провідні місця за обсягом інвестицій продовжують утримувати м. Вінниця, Вінницький район, м. Ладижин, Барський, Липовецький і Тульчинський райони.
«УНИАН»


Переглядів: 2896
Поширень: 0