Муніципальна поліція Вінниці розширює канали комунікації із мешканцями. Віднедавна ця служба стала доступна для спілкування через Facebook та Messenger. Ще раніше можливість повідомити про порушення Правил благоустрою та санітарного стану м.Вінниці з’явилась у вінничани через мобільний додаток Viber за номером +380507476563.

Взимку серед іншого Муніципальна поліція контролює прибирання територій від снігу та льоду, а під час відлиги – працює з власниками будівель, щоб вчасно знімались бурульки з дахів кафе, магазинів та інших суб’єктів господарювання. За таких погодних умов для працівників Муніципальної поліції важливо мати якісний зворотній зв’язок із вінничанами, в тому числі й через сучасні мобільні додатки – Viber та Facebook

Сьогодні, після рясних снігопадів, погода сприяє тому, що на дахах будівель утворюються бурульки. Над очищенням дахів багатоквартирних житлових будинків від льоду працює більш ніж півсотні працівників ЖЕКів. Також вони прочищають від снігу водостічні жолоби та зливові каналізації.

Окрім багатоповерхових будинків, небезпечні бурульки з’являються на кафе, магазинах тощо. Згідно з Правилами благоустрою та санітарного стану м.Вінниці, всі суб’єкти господарювання повинні самостійно прибирати свою територію від снігу та льоду, це ж саме стосується і фізичних осіб-підприємців (власники кафе, магазинів тощо), а також збивати бурульки з дахів, або ж огороджувати небезпечні ділянки вулиці.

«З 6 лютого працівники Муніципальної поліції перевірили 4180 об’єктів щодо прибирання прилеглих та прибудинкових територій від снігу, вчинення протиожеледних заходів для недопущення слизькості та зняття бурульок з дахів будівель. В ході перевірки було надано 1575 приписів для своєчасного прибирання снігу в тому числі 86 по зняттю бурульок з дахів, а за не виконання вимог приписів на відповідальних осіб на утримання територій було складено 133 адміністративних протоколів. За адміністративним протоколом порушники повинні сплатити штраф від 850 до 1700 гривень. На сьогодні перевірки продовжуються щодо прибирання прилеглих та прибудинкових територій, на яких у таку погоду мають бути посипані пішохідні доріжки, тротуари для недопущення травмування громадян. Будемо вдячні, якщо вінничани будуть повідомляти нам про порушення Правил благоустрою через Інтернет та мобільні додатки для смартфонів», – розповів начальник Муніципальної поліції Василь Гайовик.



Переглядів: 3154
Поширень: 0