У Вінниці активізувалися шахраї. Лише за останні три дні в обласному центрі було вчинено близько двох десятків шахрайств. Вчора у двох вінничан зловмисники заволоділи обманним шляхом 60 тисячами доларів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк.

В обох випадках зловмисники діяли за однією ж схемою. Винаймали в готелі приміщення під офіс і облаштовували там необхідну обстановку, для того, аби складалося враження, що вони працюють тут надійно і давно. Далі шахраї телефонували людям та пропонували обміняти певну кількість валюти на гривні.

Приманкою для довірливого вінничанина став обмін 10 тисяч доларів. 60-річний чоловік отримав українські гривні згідно домовленостей. Коли ж наступного дня йому запропонували обміняти ще 35 тисяч доларів – вінничанин без вагань погодився. В результаті нескладної комбінації з виходом з кімнати за печаткою для відвідувача миловидна працівниця офісу зникла разом з кругленькою сумою, зачинивши потерпілого всередині. Йому ж залишила пакет з сувенірними 200-гривневими купюрами. Після години перебування під замком вінничанин зателефонував у поліцію.

У Вінниці  "валютні" шахраї обдурили двох чоловіків на 60 тис. доларів

Потерпілий пояснив, що гроші йому переказує син з-за кордону. Він обмінював вказану суму з метою придбання для сина квартири у Вінниці. Злочин стався у готелі «Профспілковий» у м. Вінниці.

За такою ж схемою втратив свої 25 тисяч доларів 47-річний мешканець Вінниці.

За словами Анатолія Присяжнюка, за даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

У Вінниці  "валютні" шахраї обдурили двох чоловіків на 60 тис. доларів

Наразі поліція розшукує шахрайку та двох її спільників-чоловіків. Трійця віком від 40 до 50 років.

За злочинні заробітки їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 3148
Поширень: 0