Впродовж останніх кількох днів у Вінниці поліція зафіксувала 14 шахрайств, пов’язаних з «працевлаштуванням». Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції начальник Вінницького міського відділу поліції Анатолій Присяжнюк

За його словами, зловмисники в Інтернеті розміщують оголошення про те, що потрібні водії для перевезення великогабаритних та небезпечних вантажів з відповідною кваліфікацією.

- Потерпілому пропонує зустрітися наступного дня і надати документи, необхідні для того, щоб укласти трудовий договір. Потенційних жертв запитують, чи є в них свідоцтво на перевезення небезпечних вантажів. Для цього водій має пройти спеціальні навчання. Потерпілі кажуть, що таких документів немає. Розуміючи, що людині конче необхідна робота, злочинці пропонують свої послуги в отриманні дозволів, кажуть, що в них зв’язки у автошколах, які дадуть такі документи без навчання. Вартість цих послуг – 1400 гривень, - говорить Анатолій Присяжнюк.

Анатолій Присяжнюк

Далі зловмисники продають за вказані суми потерпілим підроблені свідоцтва про право перевезення небезпечних вантажів. Після цього шахраї зникають.

Полковник поліції наголосив, аби вінничани відповідально ставились до оформлення документів у подібних випадках та не погоджувалися на сумнівні пропозиції.

Поліція проводить оперативні заходи по встановленню та притягненню винних осіб до відповідальності.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство). Такий злочин карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.



Переглядів: 3056
Поширень: 0