Цей, доволі об’ємний документ представляє собою дослідження, яке протягом 4 місяців проводили фахівці Комітету економічного розвитку, за сприяння проекту «Економічний розвиток міст» (USAID(США)) спільно з економічним управлінням міської ради та місцевими бізнесменами. Проект стратегічного розвитку складається з аналізу слабких та сильних сторін міста, замальовки загального економічного фону, рекомендацій щодо пріоритетних напрямків розвитку, та загроз на шляху економічного зростання Вінниці. За словами радника ЕРМ з місцевого економічного розвитку Ігоря Лепьошкіна, планом описаний 41 крок, який необхідно зробити на шляху покращення економічної ситуації. Всі ці кроки діляться на 3 основні напрямки:

  1. залучення інвестицій,
  2. розвиток інфраструктури бізнесу,
  3. розвиток профільних галузей економіки.

    Серед переваг міста розробники плану відмітили: зручне географічне розташування, наявність відносно дешевої та кваліфікованої робочої сили, допомога бізнесові з боку міської влади. Серед слабких сторін: складність та суперечливість загальноукраїнського законодавства, відсутність скоординованої політики міста та бізнес-еліт, недостатній рівень розвитку інституцій для залучення інвестицій.
    За словами вінницького міського голови Володимира Гройсмана, міське керівництво всіляко сприяло у роботі над документом, і навіть пішло на випередження, адже багато з проблемних питань, описаних у Плані, міської владою почали вирішуватися, ще до утворення плану. «Втім, - говорить мер, - Стратегічний план нам потрібний для того, щоб знати у якому напрямку рухатися, системно і поступово.»
    Остаточно, з урахуванням всіх виправлень та побажань, документ буде сформовано на кінець листопаду поточного року. Він вступить у дію після затвердження сесією міської ради.

Прес-служба міського голови


Переглядів: 2807
Поширень: 0