Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі особи та умисного завдання побоїв та вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, вчинених з метою залякування потерпілого, а також відкритого викрадення чужого майна (грабіж).

Завдяки проведенню ефективного досудового слідства та вжиття ряду оперативних заходів було встановлено особу зловмисника. Ним виявився 39 -річний житель Липовецького району.

Молода жінка, у вечірню пору доби на Немирівському шосе, навпроти гіпермаркету «Грош» у м. Вінниці, намагалась зупинити попутні транспортні засоби, щоб дістатись до свого дому, де на неї чекали рідні.

Правопорушник, реалізуючи свій злочинний намір на позбавлення волі, під приводом підвезти, запропонував своїй жертві сісти до салону автомобіля. Проїхавши разом із нею деякий час - раптово звернув із проїжджої частини автошляху та з’їхав на ґрунтову дорогу, яка знаходиться між полем й лісосмугою.

Зловмисник зупинив автомобіль та не розблоковуючи замки дверцят, утримував жінку проти її волі протягом тривалого часу. Чоловік погрожував заподіянням шкоди її здоров’ю та життю, одночасно, завдаючи побоїв та здійснюючи інші насильницькі дії відносно неї з метою залякування та примусити свою жертву вступити з ним у статеві стосунки. Зловмисник наносив удари по обличчю, тягнув за волосся, здавлював їй шию шарфом та смикав за одяг, чим завдав фізичного болю, проте жінка не погоджувалась на вимоги свого нападника та у статеві стосунки з ним не вступала.

Зрештою, правопорушник, маючи раптово виниклий умисел на відкрите викрадення чужого майна, усвідомлюючи протиправність своїх дій, діючи з корисливих спонукань наказав жертві віддати йому мобільний телефон, грошові кошти та золоті прикраси.

Вчинивши грабіж, правопорушник відвіз жінку назад до м. Вінниці й залишив, а сам зник у невідомому напрямку.

Завдяки ефективній організації досудового розслідування та правильно обраній тактиці процесуального керівника Вінницької місцевої прокуратури, кропіткій праці правоохоронців, зібрано достатньо доказів для обґрунтованої підозри, про яку повідомлено 39-річному жителю Липовецького району.

За наслідком проведення досудового розслідування обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 146, ч.2 ст. 126 та ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України скеровано до Вінницького районного суду для розгляду по суті.



Переглядів: 1756
Поширень: 0