Їх називають «дітьми дощу», багато хто їх не розуміє, але вони є також повноціною частиною соціуму, хоча й сприймають світ по-іншому, інколи навіть набагато глибше, ніж інші. Продемонструвати свою підтримку цим дітям вінничан запрошують у ці вихідні.

2 квітня традиційно відзначається День поширення інформації про аутизм. Саме в цей день у всьому світі відбуваються заходи, присвячені інформуванню населення про аутизм та події на підтримку сімей, які виховують дітей з аутизмом.

Вінниця не стала виключенням, й цього року 2 квітня вперше в місті відбудеться забіг на підтримку родин, які виховують дітей з аутизмом, а також руху Спеціальної Олімпіади. Розпочнеться він об 11:30 біля кінотеатру імені Коцюбинського, а кінцевою точкою забігу стане Вежа Артинова.

"У забігу можуть брати участь всі, хто забажає. Основні учасники – поліцейські, які десь на повороті до Європейської площі візьмуть за руки наших спортсменів спецолімпіади і прибіжать до Вежі. Для нас це буде вперше, тому й дистанція така невелика, але наступного року плануємо розширити маршрут", – розповідає одна з організаторок заходу Леся Самойленко.

Після забігу о 12.00 біля Вежі відбудеться флешмоб, де близько 60 людей затанцюють для родин дітей з аутизмом. Після закінчення флешмобу організатори запрошують вінничан приєднатись до майстер-класів, які відбудуться в торговому центрі Sky Park протягом дня.

"Ми організовуємо ці майстер-класи для того, щоб дітки з аутизмом почувалися повноцінною частиною громади. У минулі роки дуже круто було, що на подібних майстер-класах було важко розрізнити – де діти зі звичайним розвитком, а де наші особливі", – розповідає організаторка.

До усіх заходів можуть долучатись всі охочі, бажано мати на собі якийсь елемент блакитного кольору, адже саме його вважають кольором дітей з аутизмом.



Переглядів: 2182
Поширень: 0