Комунальні служби міста підбили підсумки опалювального сезону та визначились з планами по підготовці до осінньо-зимового періоду. В цьому році заплановано капітальний ремонт близько 7 тис. м² м’яких та шиферних покрівель на багатоповерхівках, асфальтування більше 50 тис. м² прибудинкових територій. Також – заміна близько 3 кілометрів теплових мереж, модернізація трамвайних вагонів, капітальний ремонт тролейбусів тощо. Про це йшлось сьогодні під час засідання виконкому.

Традиційно, в квітні у вінницьких комунальних підприємств розпочинається «гаряча пора», адже в цей час стартує багато ремонтних робіт. КП «Вінницяміськтеплоенерго» планує виконати поточний ремонт 38 котелень та 2-х ТЕЦ, замінити теплові мережі протяжністю 3,5 км, приступити до капітального ремонту котла на котельні по вул. Д.Майбороди, 5 тощо.

Підприємство ДП Теплокомуненерго «Маяк» на цей рік запланувало поточний та середній ремонт 4-х котлів ПТВМ в котельні, ремонт насосного обладнання, запірної арматури і ревізію електрообладнання котельні, поточний ремонт обладнання 12 центральних і 3 індивідуальних теплових пунктів тощо. КП «Вінницяоблводоканал» готується у червні-липні замінити 79 одиниць запірної арматури, відремонтувати 98 водорозбірних колонок, замінити 3,5 км аварійних мереж водопроводу і 1 км каналізаційних мереж. У планах і реконструкція КНС №12 по вул. Ватутіна тощо.

Також проводять ремонтні роботи житлово-експлуатаційні підприємства міста. У їхніх планах – поточний ремонт близько 46 тис. м² м’яких та шиферних покрівель, заміна 8210 вентилів та кранів, ремонт 812 електрощитових. У багатоповерхових будинках будуть склити вікна, ремонтувати під’їзди тощо. У 2017 році заплановано капітальний ремонт м’яких та шиферних покрівель загальною площею більше 7 тис.м², міжпанельних стиків 7 тис. п.м, фасадів з утепленням площею 3500 м². В поточному році за рахунок видатків міського бюджету планується заасфальтувати близько 60 тис м² прибудинкової території житлового фонду.

«Щодо капітального ремонту багатоповерхівок, наразі вже зроблено ремонт міжпанельних стиків у 3 будинках, інженерних мереж – у 11. Відремонтовані покрівлі 2 будинків, вікна замінено на металопластикові в 11 багатоповерхівках», – каже директор департаменту міського господарства міської ради Григорій Пурдик.

В цьому році планується проведення робіт з капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою та їх утримання. За рахунок коштів передбачених на ремонт заплановано поточно відремонтувати асфальтне покриття доріг площею близько 70 тис. м². Також проводитиметься капітальний ремонт доріг, очистка та ремонт колодязів питної води, мереж зливової каналізації. Наразі поточним ремонтом вже охоплено Хмельницьке шосе, Келецька, Станіславського, 8 Березня, Молодогвардійська, пл. Шкільна та інші.



Переглядів: 2024
Поширень: 0