Навчання зазначеної групи слухачів чисельністю 20 осіб було здійснено на безоплатній основі в рамках соціальної ініціативи «Вечірній народний університет «Третій вік» з метою допомоги в адаптації людей пенсійного віку до нових умов життя, збагачення їх новими знаннями й навичками, необхідними для повноцінного життя у сучасному високотехнологічному суспільстві.

Ініціаторами програми виступили Міжнародний благодійний фонд «ЕвроАзія», Замостянська районна рада м. Вінниці, Вінницький міжрегіональний центр соціальної адаптації звільнених військовослужбовців, Громадська організація «Центр Поділля-Соціум».

Перше заняття було проведено 12 листопада 2009 р. Слухачі у кількості 20 осіб розпочали заняття на факультеті «Сучасні інформаційні технології». Під час навчання слухачі набули навички роботи на комп’ютері, користування безмежними можливостями Інтернету, сучасними засобами зв’язку. Заняття проводились 4 рази на місяць по три години.

Матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення роботи Вечірнього Народного Університету «Третій вік» забезпечено Вінницьким навчально-науково-виробничим об\'єднанням «Комплекс-1».

Крім пізнавальної частини Вечірній Народний Університет «Третій вік» надав своїм слухачам додаткові можливості для творчої самореалізації у клубах за інтересами. При потребі й за бажанням слухачів організуються:

  • зустрічі з народними майстрами, фахівцями;
  • пошук тематичних WEB-сторінок;
  • організація on-line спілкування з однодумцями, обговорення на тематичних форумах;
  • електронне листування, перемовини по Іnternet;
  • організація виставок та семінарів;
  • розміщення тематичних публікацій членів клубів на WEB-сторінці Центру;
  • підтримка будь-яких інших ініціатив.

Чисельність людей пенсійного віку, які бажають займатися в Університеті «Третій Вік» дуже велика, особливо на факультеті «Сучасні інформаційні технології», люди прагнуть йти в ногу з часом. В організаторів та засновників зазначеної програми є плани задовольнити потреби всіх бажаючих. Вечірній народний університет «Третій вік» відкриває двері для людей пенсійного віку, які прагнуть вести активний спосіб життя.

На урочистості запрошені представники органів державної влади, місцевого самоврядування, ветеранських організацій та засобів масової інформації.

Більш детальна інформація про діяльність Університету «Третій Вік» на сайті www.mcsa.in.ua
Контактні телефони: 69-28-37, 69-45-68, 096-363-94-43, 096-440-05-41

Організатори Програми Вечірнього Народного Університету «Третій вік»
 


Переглядів: 4445
Поширень: 0