З 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма по призначенню субсидій.

Відповідно до прийнятих Урядом змін, передбачено, що одержувачам житлових субсидій більше не потрібно для продовження субсидії повторно подавати документи до органів соціального захисту населення. Усі відомості про субсидіантів вони збирають самостійно, а перерахунки здійснюються автоматично.

На цьому наголосила під час наради в облдержадміністрації директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна.

Вона також окремо зупинилась на тих випадках, коли громадянам, які отримували субсидію у 2016-2017 році, все ж необхідно звернутися до органів соціального захисту населення із пакетом документів (заявою і декларацією про доходи) для надання цієї державної допомоги на новий опалювальний сезон.

«Заново документи на субсидію подаватимуть сім’ї, які орендують помешкання, або ті, що хочуть отримати субсидію на тверде паливо та скраплений газ»,- підкреслила Наталя Заболотна.

Також громадяни, які вже отримували субсидію, мають повідомляти про зміни у складі сім’ї, про звільнення чи влаштування на роботу, вихід на пенсію, про здійснення одноразової покупки більше як на 50 тис. грн.,або про відмову від централізованого опалення і перехід на індивідуальне чи навпаки.

«Про усі ці зміни отримувачі субсидій повинні інформувати органи соціального захисту населення протягом місяця. Якщо ж у субсидіанта наявна заборгованість з оплати комунальних послуг, яка накопичилася в минулому (до оформлення допомог), то субсидію на наступний період 2017-2018 призначатимуть за умови її погашення або оформлення договору реструктиризації боргу. Сім’я має можливість вирішити питання з боргом протягом року. При цьому, борг за комунальні послуги не впливатиме на призначення субсидіє для тих, хто звертається по державну допомогу вперше»,- зазначила Наталя Заболотна.



Переглядів: 1964
Поширень: 0