За перше півріччя 2017 року по місту до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про 2950 кримінальних правопорушень. Це у порівнянні за аналогічний період минулого року вказує на суттєвий спад зареєстрованих злочинів – на 24,1 %. Про це йшлось сьогодні на засіданні виконкому міської ради під час звіту начальника Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Анатолія Присяжнюка.

У грудні минулого року відбулась реорганізація Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та створення на його базі Лівобережного відділення поліції. Це надало можливість оптимізувати сили та засоби поліції міста для боротьби зі злочинністю, удосконалило систему реагування на заяви та повідомлення громадян.

Анатолій Присяжнюк«З метою впливу на криміногенну ситуацію в місті упродовж першого півріччя 2017 року працівниками відділу поліції локально відпрацьовувались райони міста зі складною оперативною обстановкою. В рамках відпрацювань перевірялися піднаглядні особи, місця збору криміногенного елементу, збуту крадених речей та інше. За перше півріччя 2017 року по місту до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про 2950 кримінальних правопорушень, що у порівнянні за аналогічний період минулого року вказує на суттєвий спад кількості злочинів, які були зареєстровані – на 24,1 %. Із них, по Вінницькому відділі поліції зареєстровано – 1918 та 1032 зареєстровано у Лівобережному відділенні поліції. Із загальної кількості кримінальних правопорушень у звітному періоді 954 особам повідомлено про підозру», – каже начальник Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Анатолій Присяжнюк.

Завдяки вжитим працівниками Вінницького відділу поліції заходам, порівняно з минулим роком, значно збільшилась кількість кримінальних правопорушень, за якими встановлено особи злочинців та повідомлено про підозру. Наприклад, по тяжких злочинах на 144 (з 205 до 349), крадіжок на 110 (з 308 до 418), шахрайств на 75 (з 24 до 99) тощо.

Владислав СкальськийЗа перше півріччя 2017 року виявлено 40 фактів збуту наркотиків (проти 25 у 2016 році), з яких по 16 повідомлено про підозру. Припинено діяльність одного наркопритону. Також за звітній період виявлено 27 злочинів, пов`язаних з незаконним обігом зброї та вибухових речовин, з яких по 9 кримінальних провадженнях особам повідомлено про підозру.

За шість місяців поточного року працівники відділу поліції провели підготовчі заходи, організували та забезпечили правопорядок під час проведення 253 масових заходів на території Вінниці, в яких взяло участь понад 303800 жителів та гостей міста. Охорону публічного порядку під час проведення масових заходів забезпечували 2758 співробітника поліції та 302 військовослужбовця Нацгвардії України. Під час проведення масових заходів, силами відділу складено 261 протокол про адміністративні правопорушення.

«Кожен злочин повинен бути розслідуваний, а злочинець покараний. Тільки гарантія неухильності від відповідальності є найкращою запорукою безпеки в нашому місті», – каже заступник міського голови Владислав Скальський.



Переглядів: 2803
Поширень: 0