Екіпажі військово-транспортних літаків Ан-26, які є на озброєнні в бригаді, виконували польотні завдання вдень та вночі у простих і складних метеорологічних умовах.

На Вінниччині підбивають підсумки льотної зміни, яка проходила у простих та складних метеорологічних умовах

– Складні метеоумови цього разу характеризувалися суцільною хмарністю, – розповідає старший інспектор-льотчик авіації командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Віктор Войтишен. – У польотах здебільшого брав участь керівний склад. Польотні завдання виконувалися з метою відновлення навичок пілотування екіпажами авіаційної бригади.

Для молодих пілотів льотні зміни на базі авіаційної бригади у Гавришівці поки що не проводять, повідомляють у Командуванні Повітряних Сил. Для цього потрібні не лише кошти, а й комплекс заходів з відновлення втрачених навичок пілотування. У січні цього року в Чугуєві, поблизу Харкова, було проведено льотно-методичний збір, де молоді екіпажі мали нагоду тренуватися у повітрі. Однак цього надто замало для повноцінної практичної роботи з військовими льотчиками.

Для молодого льотчика, який щойно випустився з навчального закладу, вкрай важливо одразу ж злетіли на літальному апараті у стройові частині. Бо скільки б не налітав у курсантській практиці, пільгова надбавка до посадового окладу льотно-підйомного складу нараховується лише з моменту вильоту на бойовій техніці, яка є на озброєнні частини.


Переглядів: 3124
Поширень: 0