24 липня працівники Вінницького відділу ювенальної превенції повернули додому 14-річну дівчинку, яка після прогулянки з друзями не виходила на зв'язок з батьками. Неповнолітню знайшли через добу у її хлопця.

З заявою про зникнення дочки звернулася її матір. Жінка пояснила, що дочка мала прийти о десятій вечора, але безслідно зникла і не відповідала на дзвінки рідних.

Мати зі старшим братом спочатку самі намагалися знайти дівчинку, однак після безрезультатних кількагодинних пошуків звернулися по допомогу в поліцію.

Опитавши однокласників та друзів зниклої, поліцейські з’ясували, що неповнолітня зустрічається з 16-річним хлопцем і може знаходитись за місцем його проживання. Саме там і знайшли правоохоронці втікачку. За словами дівчини, вона пішла з дому через те, що батьки не дозволяли їй більше часу проводити з друзями.

Правоохоронці з’ясували, що матір недостатньо приділяє уваги вихованню дочки, дівчинка постійно знаходиться у напруженій обстановці. В сім’ї часто виникають конфлікти та непорозуміння.

Працівниками сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції провели профілактичну бесіду з дочкою та матір’ю щодо налагодження взаємовідносин у сім’ї.

За неналежне виконання обов’язків щодо виховання дочки на матір складено адміністративний протокол за статтею 184 (невиконання обов’язків батьками щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Переглядів: 2759
Поширень: 0