Половину навчального курсу «Майстерня міських проривів» вже завершено, його учасники пройшли три тематичні модулі та розробили вісім проектів у форматі сучасного проектного менеджменту. Сьогодні їх було представлено на розгляд міському голові Сергію Моргунову для обрання кращих та тих, які в подальшому підуть на реалізацію.

Протягом майже трьох місяців у Вінниці триває навчальна програма з проектного менеджменту під назвою «Майстерня міських проривів». Вона проходить в рамках проекту «Інтегрований розвиток міста Вінниця», який реалізовується за підтримки німецької урядової компанії GIZ.

 

Учасники програми «Майстерні міських проривів» представили на розгляд міському голові 8 проектів що можуть покращити життя міста

Учасниками навчального курсу стали біля 60 працівників органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств, викладачів вузів, депутатів міської ради та громадських активістів. Координатором самого ж проекту є відомий український менеджер-економіст, один з засновників Києво-Могилянської бізнес-школи, екс-міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета.

Учасники програми «Майстерні міських проривів» представили на розгляд міському голові 8 проектів що можуть покращити життя міста

Загалом навчальним курсом передбачено шість тематичних модулів - «Стратегія», «Проекти», «Фінанси», «Впровадження», «Команда» та «Комунікація». Три з них на сьогодні вже завершені. «Основне завдання цього проекту – навчитися проектно мислити, проектно працювати і підготувати та реалізувати кілька проектів, які будуть корисні місту та підготовлені згідно з стандартами проектного менеджменту. Це дасть нам можливість як отримати певні компетенції в наших співробітників, так і місту отримати користь від реалізації конкретних проектів. Наразі ми знаходимося на середині нашого шляху», - каже заступник міського голови Владислав Скальський.

Учасники програми «Майстерні міських проривів» представили на розгляд міському голові 8 проектів що можуть покращити життя міста

Р​обочими групами, які було сформовано з учасників проекту, на сьогодні розроблено вісім проектів. Враховуючи, що всі вони мають частку співфінансування з міського бюджету, їх 16 серпня презентували міському голові Сергію Моргунову для обрання гідних. Під час ранкової сесії було представлено та обговорено три проекти. Це створення Центру підтримки інституцій громадянського суспільства «Місто зі змістом», який має стати платформою для співпраці влади і громади; «City4Business»: комунікаційний майданчик бізнесу та влади та розвиток велосипедного руху у Вінниці (за підтримки SECO, Швейцарія).

Учасники програми «Майстерні міських проривів» представили на розгляд міському голові 8 проектів що можуть покращити життя міста

Мера міста особливо зацікавив проект щодо створення онлайн-платформи для бізнесу. Він буде складатись з Інтернет-порталу та мобільного додатку, через які підприємці не тільки матимуть можливість отримати необхідну інформацію щодо адмінпослуг в сфері підприємництва, новин місцевого бізнесу чи законодавства, а й зможуть звернутися до ради підприємців, поставити питання міському голові чи профільним департаментам міської ради. Тобто цей ресурс буде двостороннім інструментом сфокусованим на вінницькому бізнесі, де міська рада не тільки надаватиме інформацію для підприємців, а й бізнес надаватиме пропозиції, на які реагуватиме влада. «Цей ресурс підприємці мають використовувати як майданчик для вирішення конкретних питань. Однак дуже важливо, яка конкретна команда працюватиме над подальшою роботою порталу, щоб він не «завмер» на етапі створення. А в подальшому портал буде працювати як майданчик для спілкування самого бізнесу», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

За допомогою цього ресурсу можна буде також отримати всі новини вінницького бізнесу, а в подальшому користувачі самі його наповнюватимуть. Аналога даного проекту в Україні поки що немає, тому його реалізація у Вінниці може стати проривом для всієї країни.

Під час другої сесії на розгляд буде винесено ще п’ять проектів: «Чиста вода – здорове життя»: впорядкування вивезення господарсько-побутових стоків з приватного сектору; освітня програма "FlyUp": злітна смуга для самореалізації молоді у Вінниці; «Платформа он-лайн бронювання спортивних майданчиків у Вінниці»; «Два дні у Вінниці»: активація туристичної привабливості міста; концепція «Вінницького муніципального центру інновацій».



Переглядів: 1832
Поширень: 0