З початком нового навчального року чотирьом тисячам маленьких вінничан запропоновано місця у дитячих навчальних закладах (ДНЗ) міста. До кінця року ще 660 малюків отримають можливість від​відувати садки за рахунок відкриття у Вінниці нових груп та 2-х садочків. Про це сьогодні повідомив під час виїзної наради Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Якщо повернутися на 10 років назад, в нас було 42 дитячих садки, в яких виковувалось 10230 дітей. На той момент, коли Володимир Гройсман став міським головою, він почав опікуватися цією проблемою, тому що черга була біля трьох з половиною тисяч дітей і кожен рік дітей більшало, - розповів Сергій Моргунов. – На сьогоднішній день у Вінниці працює вже 51 комунальний дошкільний заклад, де виховується 17 600 малюків. За десять років у місті відкрито 9 нових дитячих садочків і забезпечено понад 7000 додаткових місць для діток», - зазначив Сергій Моргунов.

Також міський голова повідомив, що на сьогоднішній день у Вінниці будується за рахунок інвесторів ще 5 дитячих садочків, які мають різний ступінь готовності. Два з них – буде відкрито в цьому році: ДНЗ №15 «Пазлик» (м-н Академічний, вул. Тимофіївська, 10) на 7 груп і 200 дітей та ДНЗ №20 по вул. М. Шимка (12 груп – 300 дітей).

Окрім двох нових садків, до кінця року ще 120 дітей зможе додатково прийняти ДНЗ №73 (там завершується комплексна реконструкція закладу), ще по одній групі буде відкрито в дитсадках №17 та №18. Загалом додатковими місцями в цьому році буде забезпечені 660 дітей.



Переглядів: 4141
Поширень: 0