У Вінниці завершуються роботи по підготовці закладів освіти до нового навчального року. В цьому році за кошти міського бюджету виконується капітальний ремонт покрівель у 10 закладах, інженерних мереж – у 5. У трьох школах ремонтували харчоблоки, у 4 закладах – замінювали вікна. На даний час завершується виконання частини ремонтних робіт, які не вплинуть на початок навчально-виховного процесу. Про це йшлось сьогодні під час чергового засідання виконкому.

Влітку у 95 навчальних закладах міста проводилося ряд ремонтних роботи для створення належних умов для початку навчального року. У комунальних дошкільних навчальних закладах формуються нові та доукомплектовуються існуючі групи. Станом на сьогодні у них діє 545 груп, в яких виховуються 17 611 дітей.

2048

«До нового навчального року в ДНЗ міста запропоновані місця для 4383 дітей. Комплектація груп триватиме до кінця поточного року. Зокрема, до кінця 2017 року заплановано введення в експлуатацію двох ДНЗ. Це садочок №15 у мікрорайоні Академічний по вулиці Тимофіївська, 10 та ДНЗ по вулиці Максима Шимка. Також, по закінченню реконструкції приміщення ДНЗ № 73 буде відновлено роботу ще 8 груп, що дасть можливість влаштувати ще 120 дітей», – каже директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У 2017-2018 навчальному році мережа класів денних загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності складатиме 1266 класів. Це на 39 класів більше, ніж в попередньому навчальному році. В них виховуватиметься понад 38600 учнів. До 1-го класу подали заяви 4750 учнів, що на 32 учня більше, ніж в попередньому році.

У Вінниці збільшується кількість дітей, які потребують навчання за інклюзивною формою. Враховуючи потребу територіальної громади, в школах міста створюються умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами. У новому навчальному році кількість інклюзивних класів збільшиться до 31, у попередньому році функціонувало 13 таких класів.

«У 2017 році на виконання капітального ремонту, реконструкції та будівництва в закладах освіти у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 88,7 мільйонів гривень, що на 28 мільйонів більше, ніж в попередньому році. Для підготовки до навчального року в закладах освіти за кошти міського бюджету виконується ряд робіт. Серед них – капітальний ремонт покрівель у 10 закладах, інженерних мереж у 5. Також – ремонт харчоблоків у 3 школах: №№ 1, 23, 27. Проводилась й реконструкція покрівель 3 закладів, а це – ДНЗ № 17, ЗШ № 16, 33. Будувались спортивні майданчики у 6 закладах (ЗШ №№ 27, 32, 3, 4, 5, ВМПДЮ) тощо», – зазначила Оксана Яценко.

Також, за рахунок коштів інвесторів триває: термомодернізація будівлі ЗШ № 15; реконструкція стадіонів ЗШ №№ 30, 31, будівництво трьох ДНЗ (вул.Тимофіївська, вул.М. Шимка, вул.Покришкіна).

У цьому році в 95 навчальних закладах міста проводилися ремонтні роботи

«Сьогодні ми маємо можливість покращити матеріально-технічну базу у сфері освіти, охорони здоров’я, культурі, спорті, завдяки зростанню коштів, виділених на капітальні ремонти. Тут важливо пам’ятати про ефективне використання цих коштів, а також про те, що добробут у кожній школі залежить насамперед від керівника та колективу», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3012
Поширень: 0