Автори ідеї переконані – у майбутньому «Сад подільського каменю» стане туристичною родзинкою міста та області.

Граніти, мігматити, діабази, пісковики, собіти, імпактити, кристалізовані вапняки, ендербіти, кремені – геологічний спектр Вінниччини багатий і цікавий. Це не просто каміння, це - історія нашого краю.

Створити сад каміння, показати його природне різноманіття, велич, натуральну і шліфовану красу; розповісти про хімічний склад, властивості, давні часи, коли глибоко під землею народжувалися ці породи.

Організатори проекту «Сад подільського каменю» вже перейшли від теорії до практики, від слів до справи. Визначилися, які кам’яні брили звідки будуть привезені. Цікаву ідею підтримали керівники практично всіх підприємств, кар’єрів, де видобувають камінь. Представники проекту, ландшафтний дизайнер, директор 19 школи, на території якої буде сад, знавець подільської геології, науковець ВДПУ, - приїздять за домовленістю на територію визначених кар’єрів і обирають по одній чи по кілька брил.

Відповідно до задуму, у саду групами розташують кам’яні квіти, їх гармонійно підкреслюватиме живе флора - декоративні, чагарники і дерева різних форм - це презент від лісівників. Чим більше меценатів та творчих особистостей долучаться до «Саду подільського каменю», тим привабливішим та цікавішим він стане для відвідувачів. Отже, організатори чекають на однодумців.


Переглядів: 2713
Поширень: 0