Цей проект має на меті підняття рівня освіченості населення про проблеми людей з інвалідністю та забезпечення позитивної тенденції щодо їх працевлаштування.

11 березня в центрі «Гармонія» відбулась прес-конференція з нагоди початку проекту, який буде реалізовувати благодійний фонд «Подільська громада» та громадська організація «Гармонія». Організатори планують створювати інформаційно-просвітницькі фільми та буклети про успішних людей з обмеженими фізичними можливостями. Такі фільми висвітлюватимуть буденне життя інвалідів, їхні успіхи та рецепти подолання бар\'єрів та перешкод. Героями стрічок будуть вінничани, які незважаючи на фізичні обмеження продовжують вести активний спосіб життя, жити самостійно та досягати успіхів.

В рамках проекту люди з інвалідністю матимуть можливість взяти участь у семінарах та тренінгах, які зможуть допомогти їм відкрити власний потенціал і реалізуватись у житті. А у навчальних закладах, підприємствах та організаціях міста організатори будуть проводити просвітницькі виховні години «Крок назустріч». Під час таких зустрічей успішні, проте фізично обмежені люди, розповідатимуть історії свого життя, які зможуть допомогти іншим не опустити руки, а продовжувати жити та реалізовувати свої мрії.

За словами заступника директора Міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді Євгенія Косарєва, наше місто - єдине в Україні, де діє програма «Місто Вінниця - зручне для всіх». «Основним пріоритетом діяльності соціальних служб, благодійних фондів та громадських організацій Вінниці є створення нормального толерантного ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями, - говорить Євгеній Косарєв. - Наше місто є лідером по перевезенню та обслуговуванню людей з інвалідністю. У Вінниці діє програма «Почуй мене» для людей із вадами слуху, проходять спеціальні олімпіади, реалізовуються інші програми для фізично обмежених людей. Проте ми повинні рухатись і далі, аби адаптувати таких людей у суспільстві та дати можливість працевлаштовуватись».

«Люди з особливими потребами - такі ж як усі, - говорить голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк. - Вони бажають вчитися, подорожувати, працювати за фахом, бути незалежними і жити повноцінним життям. Ми сподіваємось, що реалізація проекту «Повноцінний успіх» допоможе змінити ставлення суспільства до людей з інвалідністю і доведе, що вони можуть бути прекрасними працівниками та співробітниками, громадськими та політичними діячами».


Переглядів: 2855
Поширень: 0