Взявши до рук пилку, 42-річний Юрій Т. пішов на край рідного села Комсомольське (Козятинський район) до лісосмуги. Під одним з дерев він зняв чоботи і куртку, та з пилкою поліз на верхівку тополі. Піднімаючись на чергову гілляку, він пилкою зрізав ту, що залишилася знизу. Так Юрій забрався на 15-метрову висоту. А коли зрозумів, що накоїв, та вирішив злізти, то… вже не зміг.

На допомогу бідоласі поспішили жителі села, дільничний міліціонер та місцеві лікарі. Однак драбини, які принесли дбайливі сільчани, не діставали навіть до половини дерева. Тому звернулися за допомогою до оперативно-рятувальної служби Козятинського району.

- Дзвінок на черговий пункт зв’язку частини надійшов об 19.08, - розповів начальник Козятинського районного відділу ГУ МНС України у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту Дмитро Світлишин. – До того моменту чоловік просидів на дереві вже дві години і, судячи зі слів тих, хто телефонував, вже достатньо замерз. До села Комсомольське терміново було направлено автодрабину.

На верхівку дерева відправився старший пожежник СДПЧ-11 Леонід Шкільнюк. Обв’язавши добре замерзлого чоловіка мотузкою, він став допомагати йому спускатися вниз. На землі постраждалого чоловіка вже чекали лікарі. Саме вони і внесли ясність у вчинок Юрія. Виявилося, що чоловік страждає на психічні розлади і вже давно стоїть на обліку у лікарні…

Після порятунку Юрія було госпіталізовано до Комсомольської дільничної лікарні. Лікарі стверджують, що серйозних травм чоловік не зазнав – лише босі ноги поцарапав об гілки.


Переглядів: 2611
Поширень: 0