Під час захоплення корвету «Вінниця» окупантами, він зазнав пошкоджень. Крім того, вже багато років він не проходив належного ремонту. 23 вересня в Одесі судно підняли в сухий док та почали очищати. Після цього його ремонтуватимуть на одному зі спеціалізованих підприємств в Києві.

Корвет «Вінниця» раніше дислокувався у Південній військово-морській базі в смт. Новоозерному, що в Криму. Проте під час анексії Криму російські війська захопили цю базу і корвет «Вінниця» зокрема. Пізніше корабель вдалось переправили до Одеси, де він дислокується й нині.

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати

«Корвету вже 40 років, крім того, він був пошкоджений під час анексії Криму. Проте судно дійсно якісно будувалось. Такого класу корвет вкрай необхідний сьогодні для військово-морських сил України для оборони морських рубежів. Ми, громада Вінниці, звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з колективною заявою про необхідність ремонту корвету. Також ми дуже вдячні міському голові Сергію Моргунову, який завжди підтримує екіпаж корвету, меценатам та волонтерам. Тож було вирішено розпочати ремонт судна. В суботу, 23 вересня командир корвету запустив двигун, і корабель своїм ходом вирулив з причалу. З допомогою буксиру корвет підняли в сухий док. Це була досить складна операція, адже корабель важить тисячу тон. Його підняли на поверхню та почали очищати від того, що наросло за роки – мідії, ракушки тощо. Адже для того, щоб корабель виконував бойові завдання, раз в п’ять років він повинен проходити сухий док. Всі боялись, що корпус корвету «Вінниця» вже зношений, але коли його підняли побачили що він може бути відновлений», – розповів уповноважений Вінницького міського голови, депутат п’яти скликань міської ради Володимир Савельєв.

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати

Сьогодні корвет почали очищати піскоструєм. Протягом місяця його ремонтуватимуть у доку. Після цього корвет відправлять на київський завод, який спеціалізується в цій сфері. Тут його будуть переоснащувати та озброювати.



Переглядів: 4500
Поширень: 0