26 вересня близько 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка. Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка. За заявками мешканців додатково здійснено відселення з с. Іванів та Лісова-Лисіївка Калинівського району).

Станом на 15:30 евакуйовано понад 30 000 чоловік. Заходи з евакуації населення продовжуються. Для перевезення евакуйованого населення залучено 71 транспортний засіб, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологи ДСНС.

В місцях безпечного розміщення евакуйованого населення організовано гаряче харчування та медичне забезпечення громадян.

Комісією з питань ТЕБ НС прийняте рішення щодо призупинення навчання дошкільних та освітніх закладів розташованих у зоні можливого ураження.

Евакуаційними та громадськими організаціями проведено подвірний обхід житлових приміщень з метою вивезення людей похилого віку, інвалідів, дітей в небезпечні місця.

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області станом на 15-30

Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано. За оперативною інформацією травмовано 2 особи, які госпіталізовані до медичних закладів

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 6 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Також здійснюється моніторинг протипожежного стану населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації.

Піротехніками ДСНС (8 розрахунків, 44 чол. та 18 од. тех.) спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів. Виконано 21 заявку із 26.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, утому числі:

  • автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський;
  • залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці;
  • повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 2 тис. 486 чол. та 345 од. техніки, а саме: ДСНС – 489 чол. та 131 од. техніки (у тому числі 2 літаки АН-32П та Єврокоптер ES-145); Нацполіція – 360 чол. та 113 од. техніки; Нацгвардія – 227 чол. та 17 од. техніки; ЗСУ – 935 чол. та 41 од. техніки (у тому числі 7 протипожежних танків, 6 БТР, 2 ІМР, 2 гвинтокрила та літак АН-30); СБУ – 400 чол. та 30 од. техніки; МОЗ – 30 чол. та 10 од. техніки; ПАТ "Укрзалізниця" – 39 осіб та 3 пожежних потяги.

До місця НС направлено 20 піротехнічних розрахунків чисельністю 98 чол. та 38 од. техніки.

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області станом на 15-30

У прилеглих областях приведено в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чол. та 30 од. техніки.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено сім протипожежних танків, 2 інженерні машини розгородження та засоби повітряної розвідки.

З метою недопущення розповсюдження лісової пожежі рішенням Голови ДСНС залучено два пожежні літаки ДСНС АН-32П.

Станом на 15:30 авіацією ДСНС здійснено 4 скиди води на осередки пожежі, де знижена небезпека.

На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС на чолі з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним.

Працює телефонна “гаряча лінія” Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за номером 043-332-13-35.



Переглядів: 8971
Поширень: 0