Дороги в місті цього року ремонтуватимуть по трьох напрямках: капітальний ремонт, поточний ремонт та консервація. Остання необхідна для збереження дорожнього покриття при погіршенні погодних умова. Зокрема, морозів, після яких покриття дає тріщини.

- У минулому році ми вийшли на нормальний рівень поточного ремонту доріг, - зазначив міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час наради з комунальними і дорожніми службами. – Вимоги залишаються тими ж. Я би хотів, щоб максимально швидко з настанням нормальних погодних умов підприємства та управління забезпечили якісний, швидкий поточний ремонт доріг у місті. Для мене принципово важливо, аби комунальні підприємства не просто прибирали, ремонтували. Мені потрібно, щоб кожен з вас був справжнім господарем на своїй території. Щоб розуміли: якщо той же рекламний щит три дні валяється на землі, а повз проїжджають прибиральники і не реагують, то відреагую я. Я так можу придивлятися два-три дні…

Попри кризовий бюджет, у 2009 році було виконано пристойний обсяг робіт з ремонту вулиць. Начальник управління комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук відзначив, що капітальний ремонт лише однієї вулиці Шевченко з прилеглими провулками обійшовся бюджету у 7,6 млн. грн.

Цьогоріч місто налаштоване не стишувати темпів. Але усе залежить від державного бюджету, який мають прийняти аж у квітні.

Для довідки:
Тим часом шляхове управління, яке відповідає за прибирання доріг і тротуарів у Вінниці, прозвітувало, що завершили 2009 рік із збитками у 320 тисяч гривень. До того ж підприємство, зізнався його керівник Святослав Буше, немає можливостей для механізованого прибирання тротуарів. Наразі пристосували чотири трактори, але для відчутного результату потрібна спеціалізована техніка.


Переглядів: 2982
Поширень: 0