На Вінниччині у нього залишилась рідня і могили батьків в рідній Могилівці Жмеринського району. Коли Білоконь залишав країну, мама ще була жива. Але затим його рідні довелось несолодко.

"Моїй сестрі, яка працювала в паспортному столі, не дали допрацювати до пенсії і звільнили (Валентина Білоконь очолювала паспортний стіл Гніваньської міліції, -ред.).. Аналогічна історія і з її дочкою, яка працювала в податковій міліції. Нелегко було і моїй дочці,- розповів бувший міністр газеті „Сегодня”. - Вона тоді навчалася в Київському інституті міжнародних відносин і, звісно, провідувала мене в Москві. Одного разу після повернення до Києва вона дізналася, що в цьому вузі більше не навчається. Довелося забрати документи. Пізніше вона взяла прізвище моєї дружини і знову вступила до цього ж вузу, але вже на заочне відділення. А найстрашніше, - що вони загнали в могилу мою маму. Стали перевіряти, чи не побудував я їй будинок за кошти, які виділялись для будинку дільничного. Цілий рік ходили до мами з перевірками. Казали, що її син злочинець і буде сидіти. Після одного з цих візитів вона впала у дворі з інсультом. А коли прийшла до тями, прочитала в газеті, що мене оголосили в міжнародний розшук і знову злягла. У минулому році під час операції вона померла...”

До речі, сельчани казали, що на похоронах переодягнена міліція чекала сина вночі на кладовищі. Але він тоді не ризкнув приїхати...

Зараз Білоконь збирається в першу чергу провідати батьківські могили, а потім зустрітись з друзями. Можливо, каже, що й зовсім залишиться в Києві: «У Москві добре, але я дуже хочу додому!»

Принаймі, з нинішнім Президентом у нього дуже теплі стосунки. Це саме Білоконь сказав на виборах-2004: «Переможе Янукович – п’ємо три дні!». І саме Янукович замовив за нього слово у Москві, коли екс-міністру спершу майже рік прийшлось там лікуватися.


Переглядів: 2731
Поширень: 0