18 жовтня працівники поліції затримали 19-річного вінничанина, який за допомогою мережі Інтернет та мобільного додатку «Телеграм» розповсюджував психотропну сіль «PVP» в м. Вінниці. Торговець залишав товар для покупців у схованках в різних місцях обласного центру – біля дерев, бігбордів, стовпів. За збут наркотичної речовини правопорушнику загрожує до 8 років ув’язнення.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Вінницькій області Ігор Пайлик, правопорушника поліцейські затримали біля офісу однієї з транспортних компаній, що спеціалізується на поштових перевезеннях. Зловмисник щойно отримав посилку з наркотичною кристалічною речовиною синього кольору вагою 200 грамів.

За словами затриманого, психотропні синтетичні солі йому поштою надсилала невідома особа для подальшого продажу. Покупців серед вінничан він шукав у соцмережах та мобільному додатку «Телеграм», де зазначав адреси місць схованок розфасованої психотропної речовини. Вартість однограмового пакетика становить 800 гривень. Розрахунок за психотропну речовину проводився за допомогою грошових безготівкових переказів.

Під час огляду квартири у правопорушника поліцейські вилучили 3 пакетики порошкоподібної речовини та електронні ваги.

У Вінниці молодик продавав психотропні речовини: через мобільний додаток повідомляв клієнтам схованки із наркотиками

Поліцейські встановили постачальника солі «PVP». Ним виявився житель Одеси. Наразі встановлюється коло покупців психотропної речовини.

Вилучена речовина направлена на експертизу.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.



Переглядів: 2514
Поширень: 0