«З початку проведення антитерористичної операції, до обласної служби зайнятості звернулись 5217 демобілізованих учасників АТО. Фахівці центрів зайнятості застосовують індивідуальний підхід до кожного бійця та надають інформаційні та консультаційні послуги, послуги з пошуку постійної або тимчасової роботи, сприяють в організації власної справи. Проте, досить важливими в нашій роботі є заходи, які сприяють поверненню до мирного життя, соціально-психологічній адаптації на ринку праці, та подоланню посттравматичного синдрому бійців», - говорить директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

З числа демобілізованих учасників АТО, які звернулись до центрів зайнятості області, 4995 - отримували допомогу по безробіттю, 1425 – працевлаштовані, 146 – отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи, 16 – працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного соціального внеску роботодавцю, 313 - проходили професійне навчання, 427 – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Довідково: Станом на 01 жовтня 2017 року статус безробітного мали 1109 осіб з числа учасників АТО, з них 952 – отримують допомогу по безробіттю.



Переглядів: 2365
Поширень: 0