Це щорічна міжнародна подія, започаткована Всесвітнім фондом природи WWF у 2007 року, котра проводиться останньої суботи березня, і закликає господарства та комерційні установи вимкнути їх необов\'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати зацікавлення до потреби протидії зміні клімату.

Розпочалась акція «Година Землі» з Австралії. Рік тому її уже підтримало 88 країн світу та 4088 міст різних держав. У цьому році Вінниця вже вдруге приєднається до проведення акції. О пів на дев\'яту вечора світло вимкнеться на одну годину на водонапірній вежі, що по вул. Козицького, і яка є одним із символів Вінниці.

Глобальний заклик до рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату разом з усім світом підтримають такі міста України як Київ, Одеса, Рівне. Година Землі - символічний акт всесвітньої єдності перед обличчям однієї з найважливіших проблем сучасності - глобальним потеплінням. Підтримують акцію й веб-сайти мережі Інтернет, зокрема домашня сторінка пошуковика Google у минулому році у День Землі стала темною.

Міський голова Володимир Гройсман зазначає: «Про те, що клімат реально змінюється, ми відчули навіть цієї зими. Але ми не завжди усвідомлюємо те, що можемо на цей процес впливати через запровадження енергозбереження та інших сучасних екологічних технологій. Підтримка вінничанами акції Всесвітнього фонду природи підтвердить наше прагнення почувати себе частинкою єдиного європейського і світового простору, наше розуміння того, наскільки взаємопов\'язаним є те, якими цінностями керуються люди у різних містах різних країн світу. Сподіваюсь, що до заклику фонду дослухаються мешканці нашого міста і у суботу вимкнуть необов\'язкове світло та електричні пристрої у своїх оселях».

Низка громадських організацій міста екологічної спрямованості також виразили свою готовність підтримати акцію.

9 способів, як Ви можете провести Годину Землі й зменшити свій вплив на довкілля:

  • Відвідайте подію, присвячену Годині Землі, у Вашому місті або організуйте свою власну. Вечірка з друзями присвячена Годині Землі? Дайте волю фантазії!
  • Зберіть родину та друзів для вечірнього пікніка у місцевому парку й насолоджуйтесь спогляданням зірок
  • Проведіть вечерю при свічках з Вашими рідними та близькими
  • Пограйте з друзями та Вашими дітьми у схованки
  • Здійсніть вечірню прогулянку з собакою
  • Попестіть себе ванною при свічках
  • Сидіть у темряві й діліться цікавими історіями
  • Організуйте родинний вечір з настільними іграми
  • Подаруйте романтичний вечір Вашій коханій половинці

Для довідки:
Всесвітній фонд природи WWF - це найбільша незалежна природоохоронна організація у світі, що має біля 5 млн. працівників та добровольців по всьому світу, які працюють в понад 120 країнах. Щорічно WWF здійснює більше 1200 екологічних проектів, привертаючи увагу мільйонів людей до проблем охорони довкілля і їхнього вирішення. Головна мета діяльності фонду - збереження біологічної різноманітності Землі. Символ Всесвітнього фонду дикої природи - гігантська панда. Більше інформації на сайті: www.wwf.com.ua


Переглядів: 2632
Поширень: 0