В рамках відкритих кримінальних проваджень поліцейські встановили місце перебування 27 військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини. Розшук призовників – не є компетенцією поліції. Про це повідомив представник управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області на брифінгу за участі працівника Департаменту цивільного захисту ОДА та заступника військового комісара Вінниччини.

В ході зустрічі присутні обговорили проблемні питання комплектування військових частин кандидатами на військову службу за контрактом та призову громадян України на строкову військову службу.

На Вінниччині недобір на строкову службу

Осіння призовна кампанія показала, що більша половина осіб, які підлягають призову до військомату не з’являються. Таким особам надсилаються повідомлення щодо ухилення від виконання громадянського обов’язку, що тягне за собою накладення на винну особу стягнення у вигляді штрафу.

За словами старшого інспектора віддлення дільничних інспекторів поліції управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Валерія Патика, розшук та затримання призовників, які не з’являються до військових комісаріатів, не є компетенцією поліції.

На Вінниччині недобір на строкову службу

Він підкреслив, що будь-який розшук громадян органами поліції проводиться лише в рамках розпочатих кримінальних проваджень на підставі постанов та ухвал слідчого-судді, а затримання осіб поліцейськими здійснюється в разі вчинення ними кримінальних правопорушень та під час заходів забезпечення адміністративних провадженнь. Тож в рамках своєї компетенції підрозділи вінницької поліції беруть участь у розшуку і примусовій доставці призовників до військкоматів лише за наявності кримінальних проваджень, відкритих за фактами порушення встановленого порядку несення військової служби.

На Вінниччині недобір на строкову службу

Згідно списку, наданого Військовою службою правопорядку, у розшуку по Вінницькій області перебуває 596 військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місце несення служби. Місце перебування 27 військовослужбовців встановлено про, що повідомлено відповідальних осіб Військової служби правопорядку Вінниччини.



Переглядів: 2841
Поширень: 0