Вчора о 5 годині ранку до Вінницького відділу поліції звернулась по допомогу вінничанка, яка заявила про зникнення доньки. 16-річна дівчина пішла з дому ще напередодні близько 12 години. Її телефон був вимкнений.

За словами начальника відділення ювенальної превенції Володимира Борищука, проведеними оперативними та пошуковими заходами вдалося встановити місцеперебування дівчини. Вона перебувала у знайомого хлопця у селі Пирогове. Неповнолітня разом з 19-річним другом та його старшою сестрою вчора ввечері вживала спиртні напої. Дівчина пояснила, що сп’яніла від випитого вина, тож фізично повернутися додому не змогла.

Дівчина проживає у багатодітній сім’ї, з матір’ю та вітчимом, де крім неї виховується ще троє дітей. Родина нещодавно переїхала до Вінниці з іншого міста. Раніше вже був випадок, коли дівчина уходила з дому та розшукувалася поліцією.

Поліцейські склали два адміністративні протоколи – на 19-річного хлопця за доведення неповнолітньої до стану сп’яніння згідно ст.180 КУпАП та на матір дівчинки за ч.2 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Поліцейські поінформували про ситуацію в сім’ї службу у справах дітей Вінницької міської ради та центр соціальних служб сім”ї, дітей та молоді, які мають вивчити умови та психологічний клімат в родині та допомогти членам сім’ї налагодити стосунки.



Переглядів: 1866
Поширень: 0