Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні в якому встановлено, що двоє п’яних, агресивно налаштованих молодиків, зухвало поводячись, нехтуючи зауваженнями оточуючих та правоохоронців, вчинили кримінальне правопорушення щодо працівників поліції.

Так, 24-річний житель Піщанського району, у свят вечір, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, безпідставно вчинив суперечку та намагався вчинити бійку із своєю дружиною, яка в свою чергу зателефонувала по спецлінії «102». По приїзду працівників поліції та на їх спроби заспокоїти дебошира, останній вів себе агресивно, не адекватно, розмахував металевою рейкою, намагаючись завдати ударів. У подальшому, п’яний молодик вхопив коляску з своїм немовлям та побіг до брата, який живе неподалік. У домогосподарстві брата молодий чоловік погрожував фізичною розправою та намагався нанести удари вилами працівникам поліції. Згодом, побачивши, що дружина забрала дитину, "поліз" з кулаками до жінки. У цей час, один із працівників поліції, виконуючи свої безпосередні обов’язки по захисту громадян від нападу, адже життю та здоров'ю жінки загрожувала небезпека, втрутився та намагався запобігти нанесення тілесних ушкоджень останній. Після чого, 19-річний брат нападника, який вийшов на підмогу, почав наносити удари кулаками поліцейському. Чоловіки були наскільки агресивні, що правоохоронцям, аби зупинити їх, довелося застосувати кайданки.

Наразі обом молодикам, за погодженням прокурора, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, та найближчим часом обвинувальний акт відносно них буде скеровано до суду.

Довідково: ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.



Переглядів: 1519
Поширень: 0