У їх базі нині 1044 вільних місць. Найбільше шансів працевлаштуватися мають водії. На представників цієї професії наразі 103 заявки. Дехто з роботодавців, як стверджують фахівці біржі праці, готові щомісяця платити до 10 тис. грн.

Друге місце у рейтингу посідають лікарі. У селах й містечках області наразі понад 50 вакансій для них. Розмір зарплат – від 3,2 до 6 тис. грн. Ця ситуація, як відомо, спостерігається не один рік, оскільки чимало нещодавніх випускників медичного університету, як й тих, хто має досвід, за такі гроші не хочуть їхати працювати в села.

На третьому місці – електромонтери. Роботодавці нашого краю готові платити їм до 7 тис. грн на місяць, попри це кількість вакансій складає 43.

Бракує на ринку праці досвідчених інженерів та бухгалтерів. А також представників робочих професій, зокрема, зварювальників, швачок. Тим, хто якісно зварює метал обіцяють платити до 9 тис. грн, швачкам – 6,5.

Є попит на ринку, стверджують фахівці центру зайнятості, й на вантажників, касирів та барменів. Платять їм до 6,5 тис. грн на місяць. Хоча, звісно, більшість з них навряд чи стільки отримують.



Переглядів: 1935
Поширень: 0