З 16 квітня у Вінниці робоча група розпочне проводити перевірки водних об’єктів та прибережно-захисних смуг міста щодо їх забруднення. На порушників, які викидають сміття до річки або виводять каналізаційні труби у водойми складатимуть протоколи. Розмір штрафу становить від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для посадових осіб.

Екологічна безпека є одним з пріоритетних напрямків розвитку нашого міста. У Вінниці проводиться робота щодо зменшення викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище, безпечного поводження з промисловими та побутовими відходами тощо. Але часто самі мешканці завдають значної школи природі спалюючи листя, створюючи сміттєзвалища та викидаючи непотріб у ставки і річки.

З 16 квітня у місті працюватиме робоча група щодо перевірки водних об’єктів та їх прибережно-захисних смуг. До її складу входять працівники муніципальної поліції міської ради, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, Вінницького міжрайонного управління водного господарства, голови квартальних комітетів та працівники комунальних служб.

«Уже традиційно весною у місті починає працювати робоча група по перевірці водних об’єктів та прибережно-захисних смуг міста щодо їх забруднення. Працюємо аж до осені, цього року до 9 листопада. Є деякі вінничани які забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. А також – влаштовують на прибережних зонах гноярки та сміттєзвалища. Через це якість води погіршується, а це має негативний вплив на здоров’я вінничан», – розповів начальник муніципальної поліції Василь Гайовик.

Як повідомив Василь Гайовик, у таких випадках складатимуть адміністративні протоколи щодо порушень правил благоустрою по забрудненню водних об’єктів. Щодо розміру штрафів, то він становитиме від 340 до 1360 грн для громадяни та від 850 до 1700 грн для посадових осіб.

Вінничани можуть оперативно повідомляти про випадки забруднення до Ситуаційного центру на VIBER, WhatsApp або Telegram - 067-4-102-101 або ж на «Цілодобову варту» за багатоканальним номером «15-60».



Переглядів: 1845
Поширень: 0