В день Перемоги обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни отримав від голови облдержадміністрації очікуваний подарунок. Перебуваючи напередодні свята з робочим візитом в госпіталі інвалідів Володимир Демішкан пообіцяв придбати автоматичний біохімічний аналізатор. І саме сьогодні госпіталь отримав довгоочікуваний і такий необхідний апарат.

З словами щирої вдячності ветеранам, та побажаннями довгого і щасливого життя учасникам війни цього ж дня прийшли привітати інвалідів, які перебувають на лікуванні в госпіталі, голова обласної Ради Григорій Заболотний та міський голова м.Вінниці Володимир Гройсман. Адже, як сказав Григорій Заболотний, звертаючись до присутніх:«Ви - жива історія».

9 травня в усіх храмах Вінниччини пройшли молебені за загиблими та померлими згодом учасниками Великої Вітчизняної війни. В одній з таких молебен, брали участь керівники області та міста – Володимир Демішкан, Григорій Заболотний та Володимир Гройсман.

Для довідки:
З увагою і турботою до інвалідів Великої Вітчизняної війни ставляться працівники Вінницького обласного клінічного госпіталю, який засновано в 1946 році.

Спочатку він розміщувався в приміщенні обласної психоневрологічної лікарні імені академіка О.І. Ющенка, а з 1983 року в спеціально побудованому 4-поверховому лікувальному корпусі. У 2001 році побудовано реабілітаційний корпус госпіталю з харчоблоком, їдальнею та конференц-залою на 250 місць. Усього ліжок: терапевтичних – 130, неврологічних – 40, хірургічних – 40, офтальмологічних – 10.

У госпіталі працюють 49 лікарів, 164 середні медичні працівники.
Функціонують відділення нетрадиційних методів лікування, анестезіології з палатою інтенсивної терапії, фізіотерапевтичне та ванне відділення, а також лікувально-діагностичні кабінети.
Офтальмологами освоєно проведення мікрохірургічних операцій глаукоми, катаракти з імплантацією штучних кришталиків тощо. Хірурги виконують операції на жовчному міхурі за допомогою ендоскопічної апаратури.
Значна увага приділяється реабілітаційним, фізіотерапевтичним і нетрадиційним методам лікування. Створено умови для застосування бальнеологічних, електросвітлових та масажних процедур, підводного витягування, упроваджено мануальну і рефлексотерапію, гідроколонотерапію. У відділенні нетрадиційної медицини проводиться комп\'ютерна діагностика. У госпіталі використовується кольорова доплерографія за допомогою ультразвукового апарата фірми «Дженерал Електрик» (Лоджик-500).
Кабінет функціональної діагностики поповнився холтерівським монітором, реєстратором ЕКГ подій «Мерлін» та апаратом Кардіотенз, що дало змогу забезпечити цілодобове спостереження за хворими з порушенням ритму серця.
Обладнання клініко-діагностичної лабораторії поповнилося імуноферментним аналізатором та біохімічним автоматичним аналізатором з комп\'ютерним забезпеченням.


Переглядів: 9184
Поширень: 0