За цей проміжок часу сорок студентів вже ознайомились з роботою Вінницької міської ради та пройшли стажування в управліннях та відділах міськради.

Цьогоріч під час співбесіди за програмою «Студенти для органів місцевого самоврядування» було визначено сім вінницьких студентів. Вони прослухали початковий семінар-тренінг з питань місцевого самоврядування, який проводився у Києві. З початку травня майбутні зв\'язківці, економісти, психологи, філологи, менеджери, теплоенергетики та екологи знову приступили до стажування в міській раді. Протягом п\'яти місяців (чотири дні на тиждень по три-чотири години) стажери повинні бути присутніми на сесіях міської ради, брати участь у роботі комісій та працювати у відділах та управліннях.

За словами начальника управління кадрової політики Вінницької міської ради Тетяни Ласкавчук, для навчання молодих спеціалістів розроблено спеціальний план стажування. Відповідно до нього для стажерів і для начальників управлінь детально розписані завдання на час стажування. «Студенти самі обирають управління чи відділ, в якому вони б хотіли пройти стажування, - говорить Тетяна Ласкавчук. - Далі, у відповідності до програми, студенти знайомляться із роботою управління, вивчають посадові обов\'язки, кодекс поведінки посадової особи місцевого самоврядування тощо. Щотижня підбиваються підсумки роботи стажерів. Потім у письмовому вигляді їм вказуються їхні помилки чи недоліки під час практичного навчання».

Цього року наприкінці стажування студенти будуть ділитись власними думками з приводу роботи того чи іншого управління, або галузі в цілому. На четвертому місяці свого перебування у виконавчих органах міської ради вони розроблятимуть проект, в якому опишуть своє бачення можливих змін у діяльності управлінь та відділів міськради, які, на їхню думку, зможуть покращити якість та ефективність роботи органів місцевого самоврядування. Кращі з них будуть втіленні у життя.

По закінченню стажування проводиться оцінка роботи студента. До критеріїв оцінки входять: уміння працювати самостійно, якість роботи, професійна підготовка, виконання завдань, спільна робота та інше. За результатами оцінювання, кращі із студентів будуть включені до кадрового резерву міської ради та, при наявності вакансії, матимуть змогу пройти конкурс в органи місцевого самоврядування. Ініціатором стажування студентів в органах місцевого самоврядування є громадське об\'єднання «Молодіжна альтернатива».


Переглядів: 3141
Поширень: 0