15-го травня кожного року весь світ відзначає День захисту клімату, а цьогоріч до акцій долучилось 14 міст та містечок в Україні і ще більше по всьому світу!

Вінниця теж екологічна! Ми енергоефективні, ми сортуємо сміття, а вулиці наші зелені. Проте завжди є куди рости і до чого прагнути. Тому 19-го травня під час святкування Дня Європи ми чекаємо саме ТЕБЕ з 14 по 18 год. на галявині біля пам'ятника Артинову.

На ТЕБЕ чекає:

  • Еко-майстерня
  • Фотозона
  • Сонячна кава
  • Подарунки
  • та інші цікаві та екологічні речі:) 

Ми розкажемо і покажемо, чому відбувається зміна клімату, що кожен з нас може зробити аби допомогти планеті та що нас чекає попереду. 

Довідка

15 травня весь світ відзначає міжнародний День захисту клімату. Цього року понад 14 міст та сіл України приєднуются до світового руху і проводять заходи для привернення уваги до зміни і збереження клімату.

Другий рік поспіль міжнародна громадська організація 350.org – яка об'єднує сотні тисяч активістів, які працюють разом задля вирішення одного із найбільших викликів людства, зміни клімату – в партнерстві з Українською Кліматичною Мережею проводить кліматичні акції в рамках Днів дій. У соціальних мережах деталі про акції можна знайти за хештегом #Daysofaction2018.

Кліматологи довели, що саме людська діяльність є причиною кліматичних змін. Через спалювання викопного палива – вугілля, нафти, газу – в повітря потрапляють парникові гази, які провокують глобальне потепління. Гази, які утворюються в результаті роботи ТЕЦ, автомобілів, лісових та торфових пожеж, сільського господарства утримують сонячне тепло у нижніх шарах атмосфери і провокують “парниковий ефект”. Вихід із цієї ситуації є: скорочення викидів, відмова від викопного палива: вугілля, нафти та газу та перехід на відновлювальну енергію. Дні дій у містах України закликають переходити від слів до дій!

“Нова адаптивна кліматична реальність створює не тільки нові виклики, але й нові можливості. Кожен/а може стати частинкою змін. Кожен/а впливає на політичні рішення та справедливість їх виконання, - вважає Світлана Романко, регіональна координаторка та кампейнерка 350.org у регіоні Східної Європи, Кавказу та Середньої Азії. - Разом ми створимо нову картину кліматично дружнього міста, у якому хвилі спеки та холоду, повені, безлад з відходами, знищення/кронування зелених насаджень, забруднення повітря та хвороби, яким немає статистики і моніторингу, повільні темпи правового, технічного та економічного переходу на енергію з альтернативних джерел стануть ганебним та подоланим минулим”.

В рамках Днів дій понад 16 кліматичних акцій проведуть у Києві, Львові, Івано-Франківську, Полтаві, Дніпрі, Рівному, Вінниці, Бердянську, Бродах, Кривому розі, Запоріжжі, Хмельницькому, Музиківка (Херсонська область), Розівці (Запорізька область). Крім того, заходи пройдуть в 4-х містах регіону СЕКЦА (Бішкек, Санкт-Петербург, Кутаїсі і Вітебськ).

“Я вірю, що спільнодія - наша унікальна сила. Сила творити системні зміни на краще. Дні Дій - можливість зробити наш рух видимим і залучити інших. З кожним роком нас стає все більше, а дії ефективнішими. Долучайтесь!" - говорить Інна Індутна координаторка 350.org зі залучення людей в регіоні Східна Європа, Кавказ та Центральна Азія.



Переглядів: 1651
Поширень: 0