Цьогорічна холодна зима підтвердила наміри керівництва КП «Вінницяміськтеплоенерго» провести капітальні роботи на ділянці теплотраси по вулиці Островського. Часті пориви призводили до зупинки подачі тепла та руйнації дорожнього покриття. Повна заміна старих труб дозволить надовго забути про аварії на цій ділянці, оптимізувати систему теплопостачання в Замостянському районі та покращити показники по енергозбереженню підприємства в цілому.

Окрім цього, реконструкція вказаної ділянки теплових мереж дозволить оптимізувати систему теплопостачання із закриттям неефективних малопотужних котелень з коефіцієнтом корисної дії 60-70%, які розташовані на вулицях Ленінградській,36; Некрасова,70; Коцюбинського,50 та 50-річчя Перемоги, 57. В комплексі це дозволить покращити якість роботи значної частини системи опалення в районі колишнього Хімпрому та прилеглих будинків. При цьому переключення теплового навантаження з цих котелень на ТЕЦ-1 дозволить досягнути економії газу до 150,16 тон умовного палива на рік.

Свого часу такі масштабні роботи не можна було проводити через те, що один мікрорайон могли обслуговувати кілька окремих теплопостачальників. Після об\'єднання двох найбільших теплопостачальних організацій міста в єдине комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго», яке взяло на себе велику відповідальність і навантаження, розпочалась серйозна робота по оптимізації роботи усієї системи теплопостачання обласного центру, яка суттєво вплине і на підвищення якості надання послуг, і на ефективність роботи самого підприємства.

«Та технічна політика, яку ми сьогодні проводимо, дійсно ефективна, - говорить Вінницький міський голова Володимир Гройсман. - Об\'єднання потужностей великих підприємств теплозабезпечення міста дало можливість відпрацювати повну єдину технічну політику щодо модернізації всієї системи теплопостачання. Що є дуже важливим з огляду якості надання тепла та енергозбереження».


Переглядів: 2959
Поширень: 0