8 червня у Вінниці відбувся круглий стіл «Міжконфесійні відносини: фокус на проблематику мусульманської спільноти». Подія є частиною Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» та впроваджується у місті з метою заохотити представників національних спільнот до участі у соціокультурному житті міста, а також посилити інтеркультурний діалог влади та громадськості.

Питання обговорювали представники міської ради та облдержадміністрації, Коаліції з протидії дискримінації в Україні, ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ», Вінницької правозахисної організації «Джерело Надії», голова Ісламського культурного центру у м. Вінниці та ГО «Аль-Ісра», а також представники мусульманської спільноти Вінниці, Мелітополя та Павлограда.

Міжнародна експертка з питань інтеркультурності Ради Європи Ксенія Хованова-Рубікондо із міста Страсбург акцентувала увагу на інтеграції мусульманської спільноти в Європі та Україні. Вона розповіла про традиційні практики нівелювання релігійної та національної нетерпимості, а також здійснила огляд ключових міжнародних документів та конвенцій.

У Вінниці обговорили міжконфесійні відносини мусульманської спільноти

Тарік Сархан, представник Ісламського культурного центру, позитивно охарактеризував можливість реалізовувати право вільно сповідувати свою віру в Україні та наголосив на важливості збереження культурної та релігійної спадщини мусульман. Про досвід роботи з переселенцями, зокрема мусульманського віросповідання, розповіла виконавча директорка Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» Христина Орлова.

У Вінниці обговорили міжконфесійні відносини мусульманської спільноти

Нагадаємо, що з початку 2018 року процес втілення Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» у Вінниці отримав нового координатора в особі співробітниці Інститут розвитку міст / Institute of Urban Development Юлії Кашпрук.

У червні в рамках Програми «Інтеркультурні міста» у Вінниці планується провести круглий стіл з представниками усіх національних спільнот міста з метою обговорення актуальних питань національних спільнот та налагодження співпраці з владою міста.



Переглядів: 2266
Поширень: 0