Серед злочинів проти власності актуальними залишаються незаконні заволодіння автотранспортом. Легкодоступними для викрадачів автівки робить недбалість їх власників. З початку року на території області викрадено 78 машин. 32 особи, причетні до цих злочинів встановлені, 20 оголошено про підозру. Розшукано 5 машин, викрадених у минулому році.

Як розповів т.в.о. начальника управління карного розшуку Головного управління Нацполіції Вінниччини Андрій Дамзін, найбільша кількість з викрадених автівок зареєстрована у обласному центрі. Попитом у крадіїв користуються машини іноземного виробництва, зокрема, «Toyota», «Mazda», «Mercedes», «BMW». У районах та сільській місцевості зловмисники викрадають «ВАЗи», які господарі залишають у нічний час на території власного господарства або біля нього, залишаючи ключі у замку запалювання.

З початку року поліцейські Вінниччини розшукали 32 викрадені автівки

- За іномарками злодії полюють переважно у денний час біля супермаркетів, ринків, закладів харчування та інших громадських місцях. Зловмисники за допомогою системи «старт-стоп» та інших нових електронних технологій сканують сигнал ключа та за кілька хвилин іномарка виїжджає з міста, - розповідає Андрій Дамзін. – Спрощує злодіям заволодіти автівкою додатково встановлена автовласником електронна сигналізація, адже, встановлюючи її, йде втручання у комп’ютерну систему машини і злодію простіше її сканувати. Краще захистити машину механічними протиугонними засобами, системою GPS-контролю.



Переглядів: 1483
Поширень: 0