Як повідомив начальник Ленінського райвідділу міліції м. Вінниці Віктор Сидоренко, на території міста останнім тижнем почастішали випадки звернення працівників нічних торгівельних закладів про те, що невідомі особи, погрожуючи застосуванням зброї заволоділи чи намагались заволодіти грошима. Рівно тиждень знадобився правоохоронцям, щоб затримати трьох молодиків, яких підозрюють у скоєнні цих розбійних нападів. Ними виявились 23, 27 та 28-річні, раніше судимі жителі м Вінниці. Всі троє вони познайомились під час відбування попередніх покарань у Літинський колонії за скоєння тяжких злочинів. Разом і звільнились.

В нічний час, а саме виключно з 22.00 до 4.00, озброївшись пістолетами для відстрілу гумовими кулями, та маскуючи обличчя сонцезахисними окулярами, чоловіки заходили в заклади, та погрожуючи застосуванням зброї, заволодівали коштами. Не зупиняла їх і наявність охоронників Саме за такою схемою вони пограбували 7 закладів міста. Суми, якими заволодівали молодики 450-2500 грн. Під час одного з таких нападів зловмисники застосували зброю, яку раніше використовували тільки для погроз, тому що вперше зазнали опір від працівника закладу. На щастя, два гумові кулі влучили в стелю.

Затримали правоохоронці підозрюваних у таксі, коли вони з двома дівчатами їхали за місто на відпочинок. Саме у сумках представниць прекрасної статі, одна з яких є неповнолітньою, було знайдено два пістолети.

Підозрювані затримані. За кроєння ряду розбійних нападів порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 187 ККУ, яка карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років. Дівчата також будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, як співучасниці скоєння злочинів.


Переглядів: 3039
Поширень: 0